Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš prebačen u osječki zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš prebačen je noćas oko jedan sat iz zagrebačke zatvorske bolnice u osječki zatvor, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac.

Odluku o prebacivanju iz zatvorske bolnice, gdje je doveden 10. svibnja iz osječkog zatvora, donijela je Uprava za zatvorski sustav u Zagrebu na temelju mišljenja liječničkog konzilija, koji je pregledom Glavaša ocijenio da mu je zdravstveno stanje dobro, rekao je Rožac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glavaš ponovno štrajka glađu, već 11. dan Slika nije dostupna Glavaš ponovno štrajka glađu?

Liječnički konzilij proširen s Izetom Aganovićem i Aleksandrom Včevom, pregledao je Glavaša, laboratorijski i klinički, u četvrtak i petak, te procijenio da se može vratiti u osječki zatvor.

Glavaš je prebačen u zagrebačku zatvorsku bolnicu, jer je 27. travnja u osječkom zatvoru stupio u štrajk glađu te odbijao liječničke preglede .

Glavašev zagrebački odvjetnik Ante Madunić je rekao kako njegov branjenik uzima tekućinu i vitamine te da je pristao na liječničke preglede i kontrolu zdravlja, kako bi se, kako je dodao, osnažio i bio sposoban sudjelovati u sudskom procesu.

Rožac je rekao kako će Branimir Glavaš od ponedjeljka obaviti potrebne pretrage u Kliničkoj bolnici Osijek koje je prije odlaska u zagrebačku zatvorsku bolnicu zatražio osječki zatvorski liječnik, a koje je tada Glavaš odbijao.

Nezavisni saborski zastupnik Branimir Glavaš nalazi se u osječkom zatvoru od 17. travnja, zbog optužnice da je sudjelovao u ratnom zločinu u Osijeku 1991.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene