Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FRKA OKO STANA

Vladin glasnogovornik objavio koliko je prireza dosad platio Plenkovićev predstojnik

Zvonimir Frka Petešić
Zvonimir Frka Petešić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zvonimir Frka Petešić Galerija 1/1 >>
Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Zvonimir Frka-Petešić, plaća zagrebačku stopu prireza od 18 posto, objavio je glasnogovornik Vlade Marko Milić uz iznos Frkina uplaćena prireza te opasku da mediji “zlonamjerno ponavljaju već demantiranu laž".

''Kako se zlonamjerno ponavlja već demantirana laž o izbjegavanju poreza, ponavljamo da Zvonimir Frka-Petešić od 1. rujna 2017. plaća zagrebačku stopu prireza od 18 posto na temelju prijavljenog boravišta i dosad je uplatio 23.060,73 kuna prireza'', napisao je Vladin glasnogovornik Marko Milić na Twitteru uz screenshot objave novinarskog komentara u kojemu se "problematizira" gdje Frka-Petešić plaća prirez.

Frka-Petešić, podsjetimo, a o tome pišu mediji ovih dana, prijavio je prebivalište u obiteljskoj kući svog oca u Salima na Dugom otoku dok stan u državnom vlasništvu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu koristi kao državni dužnosnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predstojnik ureda premijera Frka Petešić bio prijavljen kod veleposlanika, iz Ministarstva javljaju: "Nema to veze, njegov diplomatski put počinje 1993."
Pročitajte i ovo Darko Horvat AFERA U TIJEKU Horvat o obnovi stana Plenkovićeva predstojnika: ''Razočaran sam što je primjer dobre suradnje ispao problematičan''

Premijer Andrej Plenković na upite novinara proteklih dana ponovio je u više navrata da Frka-Petešić ima pravo na korištenje stana kao i svi drugi dužnosnici, podsjetivši da su taj stan ranije koristili i drugi dužnosnici.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene