Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade - 2
Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade - 2 Foto: Pixsell

Prijatelj Zvonimira Frke Petešića kod kojeg je obitelj predstojnika Ureda premijera imala prijavljeno boravište je Ilija Želalić, hrvatski veleposlanik u Alžiru.


Supruga hrvatskog veleposlanika u Alžiru Ilije Želalića, vlasnica je kuće u zagrebačkoj Dubravi u kojoj je obitelj predstojnika Ureda premijera, Zvonimira Frke Petešića imala jedno vrijeme (od 2017. godine) prijavljeno boravište.

Tu informaciju objavio je portal net.hr, nakon što je Frka Petešić sam kazao kako je neko vrijeme imao prijavljeno boravište kod prijatelja, uz napomenu kako je Frkin prijatelj tek 2018. godine imenovan za veleposlanika. 

"Prebivalište sam, prije odlaska na četverogodišnji veleposlanički mandat u Maroku i kratko vrijeme nakon povratka s mandata, imao u Zagrebu, na adresi stana prijatelja koji sam koristio", naveo je Frka Petešić, a prema infromacijama portala koji je vijest o Želaliću objavio, Frkina obitelj još uvijek je prijavljena na toj adresi. 

Na navode o mogućem sukobu interesa vezanom za uspon u diplomatskoj karijeri Frka Petešićeva prijatelja, reagirali su iz Ministarstva vanjskih poslova.

"Slijedom pojave netočnih natpisa u medijima vezano uz karijerni put g. Ilije Želalića, napominjemo kako karijerni put i imenovanje veleposlanikom g. Želalića nemaju nikakve veze s predstojnikom ureda predsjednika Vlade g. Frkom Petešićem.

  Darko Horvat Horvat o obnovi stana Plenkovićeva predstojnika: ''Razočaran sam što je primjer dobre suradnje ispao problematičan''

Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Šefica Povjerenstva o slučaju Frke Petešića: "Pratimo što se događa i koje informacije izlaze"

Veleposlanik RH u Alžirskoj Narodnoj Demokratskoj Republici Ilija Želalić započeo je diplomatsku karijeru 1993. godine u Veleposlanstvu RH u Alžiru na mjestu savjetnika, a između ostalog obnašao je i dužnost Generalnog konzula u Los Angelesu od 2010. do 2013. godine.

Veleposlanik Želalić karijerni je diplomat u Službi vanjskih poslova, a od strane MVEP-a za veleposlanika u Alžiru predložen je 2018. godine u redovnom postupku, u kojem ni na koji način nije sudjelovao g. Frka-Petešić", naveli su u priopćenju sa Zrinjevca.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju