Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posvuda gužva i zastoji

FOTO/VIDEO Udarni vikend na autocestama: Kolone su bile kilometarske, turisti u šoku - "Užasno je..."

Aktualno Galerija Gužva na naplatnoj postaji Lučko Gužva na naplatnoj postaji Lučko Foto: Screenshot/Twitter/MUP Gužva na naplatnoj postaji Lučko Gužva na naplatnoj postaji Lučko Foto: Screenshot/Twitter/MUP Gužve na cesti - 1 Gužve na cesti - 1 Foto: DNEVNIK.hr Gužve na cesti - 2 Gužve na cesti - 2 Foto: DNEVNIK.hr +4 Gužve na cesti - 3 Galerija 1/9 >>
Kilometarske kolone vozila stvaraju se na naplatnim postajama, autocestama i graničnim prijelazima diljem Hrvatske.

Traje udarni turistički vikend pa se tako na autocestama, naplatnim postajama i graničnim prijelazima diljem Hrvatske danas stvaraju kilometarske kolone. Na graničnom prijelazu Bajakovo, kolone su prijepodne bile 13 kilometara, a nisu se smanjile niti u popodnevnim satima. Ranije je HAK objavio da se čeka čak i po devet sati. 

22:20 HAK javlja kako su povremena usporavanja i vožnja u koloni zbog veće gustoće prometa su na pojedinim dionicama autocesta, osobito u zonama odmorišta, tunela i čvorova te kod naplatnih postaja, na zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici te na pojedinim graničnim prijelazima i u trajektnim pristaništima.

Na autocesi A1 Zagreb-Split-Ploče na naplatnoj postaji Demerje, u smjeru Zagreba, i Lučko, u oba smjera, nema dužih čekanja.

Zbog nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 80+500 km između čvora Popovača i čvora Križ u smjeru Bregane vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Kolona osobnih i teretnih vozila kod GP Bajakovo u smjeru istoka duga je oko 11 km.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) zbog jakog vjetra između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

20:50 Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče promet je srednje gust do povremeno pojačan u oba smjera, na pojedinim dionicama vozi se otežano u kolonama u pokretu uz povremene zastoje.

Na naplatnoj postaji Demerje, u smjeru Zagreba, i Lučko, u oba smjera, nema dužih čekanja.

Kod NP Trakošćan na A2 Zagreb-Macelj u smjeru Republike Slovenije kolona je duga oko 1 km. Vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Frukov Krč.


Zbog prometne nesreće na autocesti A3 na 80+500 km između čvora Popovača i čvora Križ u smjeru Bregane vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Kolona osobnih i teretnih vozila kod GP Bajakovo u smjeru istoka duga je oko 12 km.

20:45 Na Korčuli su bile kolone i za ulazak na trajekt.

17:50 Na A1 Zagreb-Split-Ploče promet je srednje gust do povremeno pojačan u oba smjera, na pojedinim dionicama vozi se otežano u kolonama u pokretu uz povremene zastoje, objavio je HAK.

U smjeru Zagreba kod naplatnih postaja Demerje kolona je duga oko 3 km, a kod NP Lučko oko 1 km.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod NP Trakošćan u smjeru Republike Slovenije kolona je duga oko 4 km. Vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Frukov Krč.

Kolona osobnih i teretnih vozila na A3 Bregana-Lipovac kod GP Bajakovo u smjeru istoka duga je oko 11 km.

Kod Krčkog mosta u smjeru kopna kolona je duga oko 4 km.

17:05 Dijeljenjem promotivnih letaka i besplatnih bočica vode danas je na četiri najprometnija granična prijelaza u Hrvatskoj dočekana nova smjena gostiju. Direktor hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić u društvu svojih istarskih kolega pridružio se dijeljenju na graničnom prijelazu Plovanija, a kako je najavio - sljedeća takva akcija bit će idući vikend u trajektnim lukama diljem obale. Sve, napomenuo je, kako bi gosti lakše podnijeli čekanja i gužve u udarnim turističkim vikendima.

"Mogu konstatirati da je i danas vrlo frekventan promet, da se očekuje veliki dolazak broja gostiju. U Hrvatskoj bilježimo negdje oko milijun i sto tisuća gostiju i za očekivati je da će se taj trend nastaviti i sljedećih nekoliko vikenda", rekao je Staničić, direktor hrvatske turističke zajednice za Dnevnik Nove TV.

Turisti: Ovo je užasno

17:00 I ovog vikenda su velike gužve na cestama, graničnim prijelazima i u trajektnim lukama. Promet je pojačan na većini obilaznica i autocesta u smjeru mora, ali i obrnuto - prema unutrašnjosti. U blizini čvorišta i odmorišta vozi se u koloni, a zbog vlažnih kolnika vozače se upozorava na dodatan oprez. Oko Svetog Roka kolona je duga 8 kilometara zbog čega turisti koji idu na ljetovanje nisu oduševljeni.

"Gužva nam je uzela oko dva do tri sata i užasno je. To nas iznenađuje jer smo bili u Hrvatskoj prije pet godina i nije bilo tako", kazale su za Vijesti Nove TV Paulina i Julia iz Poljske.

"Idem na Srimu kod Vodica. Ostajemo 7 dana. Promet je užasan, kao da to nije autoput", rekao je Marin iz Slovenije.

16:20 Pogledajte gužvu ispred tunela Sveti Rok.

16:10 HAK javlja da je na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče pojačan je promet u oba smjera (na pojedinim dionicama vozi se otežano u kolonama u pokretu uz povremene zastoje).

Kod naplatnih postaja Demerje i Lučko u smjeru Zagreba kolone su duge oko 1 km. Kolona vozila između čvora Gornja Ploča i tunela Sveti Rok u smjeru Dubrovnika duga je oko 5 km.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod NP Trakošćan u smjeru Republike Slovenije kolona je duga oko 6 km. Vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Frukov Krč i kod čvora Krapina gdje je kolona duga oko 3 kilometra.

Na autoceti A3 Bregana-Lipovac kolona osobnih i teretnih vozila kod GP Bajakovo u smjeru istoka duga je oko 12 km.

Kod Krčkog mosta u smjeru otoka kolona je duga oko 2 kilometra, a u smjeru kopna kolona je duga oko 4 km.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže na Istarski ipsilon duga je oko 3 km.

11:09 Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče pojačan je promet u oba smjera, a na pojedinim dionicama vozi se otežano u kolonama uz povremene zastoje, izvijestili su iz HAK-a. Priljev vozila pojačan je i kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora. 

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je na svom Twitteru snimku gužve na naplatnoj postaji Lučko u smjeru Zagreba.

Pročitajte i ovo Irena Belamarić, HAK - 2 turistička sezona cvjeta Krkljanac na svim cestama, zatvorena dionica prema granici: "Ogromna je gužva..."

Pročitajte i ovo Dolores Brenko Škerjanc korisni savjeti Lučka kapetanica ima posebno upozorenje za sve koji su na moru: "Danas smo na malom području naplatili 40 tisuća kuna kazni..."

U oba smjera promet je pojačan i na autocesti A2 Zagreb-Macelj dok je kod graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru istoka kolona duga oko 13 kilometara. Promet je pojačan i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, stoji u izviješću HAK-a.

Kolona vozila kod naplatnih postaja Rupa u smjeru Krčkog mosta duga je oko 1 km, a u oba smjera promet je povremeno pojačan na Krčkom mostu.

Također, promet je pojačan na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija te se kolona vozila proteže na Istarski ipsilon i duga je oko pet kilometra.

"Očekuje se pojačan promet tijekom cijelog dana. Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni. Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, u priobalju te na pojedinim graničnim prijelazima. Na autocestama mogući su kraći zastoji u blizini čvorova i odmorišta. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila", priopćili su iz HAK-a.

Špica sezone u splitskoj zračnoj i trajektnoj luci

Špica sezone u Splitu na samom je vrhuncu, pa se za vikend u zračnoj luci na Resniku očekuje 215 zrakoplova i 50 tisuća putnika, a ništa manje gužve neće biti ni u trajektnoj luci kroz koju će proći 80 tisuća putnika i 16 tisuća vozila.

Šef Službe prihvata i otpreme putnika Zračne luke Split Mate Melvan je uvjeren kako će to biti najbolji vikend sezone po broju putnika.

Pročitajte i ovo Gužve kod Lučkog Stanje na cestama Velike gužve na cestama: Na zagrebačkoj obilaznici kolona duga 6 kilometara

Pročitajte i ovo Ilustracija VRHUNAC SEZONE Kolone i gužve na cestama: Jadranska magistrala zbog bure zatvorena za dio vozila

Najveće gužve, rekao je, obično su krajem srpnja ili početkom kolovoza, a ovaj je vikend taman na granici, 31. srpnja, tako će to biti taj najbolji vikend u sezoni.

A da je špica sezone i u trajektnoj luci potvrdila je Hini koordinatorica Jadrolinije Jelena Ivulić koja je navela da će kroz vikend u luci imati više od 80 tisuća putnika i 16 tisuća vozila zbog čega će to biti udarni vikend.

"Velike su gužve ne samo u splitskoj luci već i u Supetru zbog čega jedno određeno vrijeme kontinuirano imamo izvanredne linije prema Braču", rekla je Ivulić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene