Obavijesti Video Pretražite Navigacija
turistička sezona cvjeta

Krkljanac na svim cestama, zatvorena dionica prema granici: "Ogromna je gužva..."

Aktualno Galerija Irena Belamarić, HAK - 1 Irena Belamarić, HAK - 1 Foto: DNEVNIK.hr Irena Belamarić, HAK - 2 Irena Belamarić, HAK - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gužve na cestama - 1 Gužve na cestama - 1 Foto: DNEVNIK.hr Gužve na cestama - 2 Gužve na cestama - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gužve na cestama - 3 Galerija 1/5 >>
I ovog se vikenda očekuju gužve na cestama, graničnim prijelazima i u trajektnim lukama. Promet je pojačan već od jutra na većini obilaznica te autocesta u smjeru mora, ali i unutrašnjosti.

Turistička sezona je u punom zamahu, pa se velike gužve očekuju na svim prometnicama, turističkim središtima i graničnim prijelazima. Do 16 sati na naplatne postaje Lučko prema smjeru mora ušlo je 28.374 vozila. "Ima gužve, čekamo već skoro sat vremena, ali pomalo je sad krenulo", rekao je Ivan iz Nove Gradiške za Dnevnik Nove TV.

Reporter Ivan Čorkalo se javio iz HAK-a s najnovijim informacijama. "Po svemu sudeći, obarat će se rekordi. U HAK-u telefoni stalno zvone, gužve su od ranog jutra", rekao je Čorkalo. Razgovarao je s Irenom Belamarić iz HAK-a o situaciji na hrvatskim cestama.

Gužve su svugdje na hrvatskim cestama, ali i na već poznatim, najprometnijim čvorištima. "Gužve su stvarno evo od ranojutarnjih sati, više manje svugdje. Već nam je poznata situacija na obilaznicama oko Zagreba, ogromna je gužva između naplatnih postaja Lučko i čvorišta Bosiljevo", rekla je Belamarić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VAŽAN I ZA TURIZAM Direktor HTZ-a: "Pelješki most nova je turistička atrakcija. Njime ćemo privući novu vrstu turista"

Situacija na cestama, nažalost, ne prolazi bez incidenata. "Na tom je potezu do Bosiljeva zabilježeno i nekoliko prometnih nesreća, ali već znamo kako je to na našim cestama - s velikim brojem vozila, veliki je broj i prometnih nezgoda. Međutim, na sreću su nas mnogi poslušali i krenuli na svoj odmor ranije od uobičajenog", rekla je.

Dobre vijesti za turizam su i velike gužve na graničnim prijelazima. "Svakako su to dobre vijesti, više manje na svim graničnim prijelazima sa Slovenijom i s BiH zabilježili smo velike gužve", rekla je. A turističkoj sezoni pomaže i otvoreni Pelješki most, na kojem je HAK počeo pratiti situaciju. "Počeli smo pratiti situaciju na Pelješkom mostu, situacija je - gužvovita! Znači, dobro je da turista ima, da se putuje, ovo je dobra reklama i za HAK, i za hrvatske ceste", rekla je Belamarić.

Prometna nesreća na autocesti A2

Prema najnovijim informacijama iz HAK-a, zbog prometne nesreće na autocesti A2 Zagreb-Macelj u tunelu Sveta Tri Kralja za sav promet zatvorena je dionica između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1 između čvorova Krapina i Trakošćan, gdje se zbog povećane gustoće prometa mjestimice vozi u koloni.

U suradnji sa Slovenijom aktivirana je prekogranična strategija preusmjeravanja prometa sa graničnog prijelaza Macelj na granični prijelaz Bregana - kako na ulasku, tako i na izlasku iz zemlje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene