Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIRIO U PROZORE I SNIMAO ŽENE

''Fantom s Trešnjevke'' pušten na slobodu, tužiteljstvo će se žaliti na odluku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fantom s Trešnjevke, koji je uhodio i vrebao kroz prozore kuća, pušten je da se brani sa slobode. Tužiteljstvo će se žaliti na odluku.

41-godišnjak, poznat kao Fantom s Trešnjevke, pušten je da se brani sa slobode. Sudac istrage odbio je zahtjev tužiteljstva. 

Naime, zagrebačka policija uhitila je i pritvorila 41-godišnjaka nazvanog Fantom s Trešnjevke zbog sumnje da je gotovo dvije godine učestalo uhodio 24-godišnju djevojku te iz dvorišta pod okriljem mraka vrebao kroz prozore obiteljskih kuća.

Fantom je uhićen u ponedjeljak nakon dojave da u Ivanečkoj ulici na Trešnjevci gleda kroz prozore kuće. Iako ga nisu pronašli pred kućom koju je vrebao, policajci su ga nešto kasnije pronašli na Trešnjevci te doveli u postaju.

U policiji kažu da su kroz kriminalističko istraživanje utvrdili da je 41-godišnjak osoba koja se dovodi u vezu s kaznenim djelom nametljivog ponašanja na štetu 24-godišnjakinje.

Sumnja se da je od početka travnja do polovice srpnja 2020. ustrajno, u više navrata pratio te uhodio djevojku pokušavajući s njom uspostaviti kontakt, što je ona nedvojbeno odbijala. Dočekivao bi je i ispred posla te se biciklom vozio pored nje sve do kuće, što je kod djevojke izazivalo tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost.

Osumnjičeni je i u ovoj godini, točnije od sredine ožujka pa sve do uhićenja, nastavio s gotovo identičnim protupravnim ponašanjem nastavljajući izazivati strah kod oštećene, kažu u policiji.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je trešnjevački fantom zalazio u dvorišta i drugih obiteljskih kuća te gledao kroz prozore, ali time nije ispunio obilježja kaznenog djela i prekršaja.

Pročitajte i ovo Fantom s Trešnjevke organizirali i noćne straže Kako je pao Fantom s Trešnjevke: "Vidjeli smo bicikl, tu osobu u dvorištu. Zagalamili smo..."

Nakon kriminalističkog istraživanja 41-godišnjak je kazneno prijavljen državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Tužiteljstvo je tražilo da ga se pritvori zbog opasnosti od ponavljanja djela, no sudac istrage im je zahtjev odbio te ga pustio da se brani sa slobode. Tužiteljstvo je najavilo da će se žaliti na tu odluku, javlja Večernji list.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene