Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AFERA PASIJA

Županijski sud ukinuo presudu: Ponovno će se suditi Zagrepčaninu optuženom za seksualno zlostavljanje psa

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Zaposlenik Europskog parlamenta koji je godinama zlostavljao svoje pse morat će ponovno pred suca, nakon što mu je Županijski sud u Zagrebu ukinuo prvostupanjsku presudu kojom je nepravomoćno bio osuđen na godinu dana zatvora.

Županijski sud u Zagrebu odlučio je da će se ponovno suditi Zagrepčaninu zaposlenom u Europskom parlamentu, doznaje Jutarnji list. Optužen je za seksualno zlostavljanje svojih pasa koje je trajalo godinama. Gnusno zlostavljanje snimio je na stotine CD-ova i DVD-ova koje je policija prvotno pronašla u njegovom stanu.

Prvostupanjska i nepravomoćna presuda Općinskog kaznenog suda donesena je u rujnu prošle godine, samo osam dana prije odlaska u zastaru, nakon što se optuženik godinama nije pojavljivao na sudu.

Slučaj je to za koji javnost zna već duže vrijeme, a o svemu je izvještavalo i Provjereno. Policija je 2015. godine sasvim slučajno saznala za teror koji je provodio u svom stanu na zagrebačkoj Knežiji. 

"Gledajući kroz policijski posao nedvojbeno je utvrđeno, govorimo o 2015. godini, ali sve je ukazivalo da se to događalo unazad šest godina, dakle od 2009. godine", naveli su prošle godine iz PU zagrebačke za emisiju Provjereno.

Zlostavljač je 2015. godine proveo tri tjedna u istražnom pritvoru, a na sudu se branio šutnjom. Od tad se na sudu nije ni pojavljivao. Na izricanje presude došao je njegov branitelj.

Žalbe na osuđujuću presudu poslali su optuženik i njegovi odvjetnici Ivan Orešković te Boris Vinčić, ukazujući na nekoliko aspekata kaznenog procesa koje su oni smatrali problematičnima. Drugostupanjski je sud odlučio da su te žalbe osnovane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene