Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za ubojstvo Pukanića

Đurović: Iza Marjanovića stoji USKOK, a od mene je tražio mito

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slobodan Đurović optužio je krunskog svjedoka Marjanovića da je od njegove obitelji tražio 300 tisuća eura da promijeni iskaz.

Naime, Tomislav Marjanović je u iskazu tvrdio da su šestorica optuženih ubili novinara i suvlasnika tjednika Nacional i planirali još dva atentata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Beogradu svjedočio krunski svjedok 'Pukanića je trebalo ubiti zbog pisanja članaka o duhanskoj mafiji' Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Za ubojstvo Pukanića i Franjića 150 godina zatvora

'Tražio je 300 tisuća eura od mog brata da promijeni iskaz. Moji odvjetnici podnijeli su prijavu USKOK-u ali oni nisu reagirali, rekavši da to nije u njihovom djelokrugu', kazao je Đurović drugog dana iznošenja svoje obrane na zagrebačkom Županijskom sudu.

>> Đurović: Progone me bez dokaza i zbog optužbi maloumnika

Dodao je da na Marjanovićeve prijetnje vlasti nisu reagirale jer im nije odgovaralo da se osoba kojoj su dali status krunskog svjedoka bavi ucjenama.

Krunskom svjedoku Đurović je posvetio cijeli današnji iskaz opisujući ga kao notornog lažljivca i kriminala, s više od 60 kaznenih prijava. 'Prvi je put pravomoćno osuđen s 18 godina, a već je od 12. imao tretman socijalne službe. Stručnjaci su potvrdili da Marjanović ima poremećaj s fiksiranjem činjenja kaznenih djela', rekao je Đurović.

'Iza Marjanovića stoji USKOK'

U opsežnom izlaganju podsjetio je na, kako tvrdi, mnoge nelogičnosti u Marjanovićevom iskazu. Njegove su riječi opovrgnuli mnogi drugi svjedoci, a na 20-tak nelogičnosti ukazalo mu je i sudsko vijeće nakon svjedočenja na ročištu zatvorenom za javnost, kazao je.

'Očito je da je USKOK instruirao Marjanovića, a on je loše naučio gradivo. Zato su i tražili da svjedoči iza zatvorenih vrata kako se u javnost ne bi saznalo da je na izmišljotinama dobio status krunskog svjedoka, ustvrdio je Đurović.

Lažnima je nazvao i Marjanovićeve tvrdnje da su optuženici pripremali atentat na Hrvoja Petrača i njegova sina Novicu. 'Poznato je da je u to vrijeme za Petračem bila raspisana tjeralica i da nije bio u Hrvatskoj pa ne znam kako ga je Marjanović uspio pratiti. Istovremeno Novica je bio u zatvoru', podsjetio je Đurović.

Po optužnici, on je bio veza Pukanićevih ubojica sa svojim kumom i navodnim naručiteljem atentata Sretenom Jociće kojemu se za isti zločin sudi u Beogradu. Ranije je u svojoj obrani kazao da je progonjen zbog dnevnopolitičkih potreba i bez dokaza, a sve zato jer je u kumstvu s Jocićem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene