Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Pukaniću

Đurović: Progone me bez dokaza i zbog optužbi maloumnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slobodan Đurović, optužen da je bio veza između atentatora na Ivu Pukanića i navodnog naručitelja ubojstva Sretena Jocića, odbacio je na Županijskom sudu sve USKOK-ove optužbe.

 Đurović ističe da je progonjen zbog 'dnevnopolitičkih potreba' bez i jednog konkretnog dokaza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Za ubojstvo Pukanića i Franjića 150 godina zatvora Slika nije dostupna Suđenje za ubojstvo Pukanića Mafalani je policiji prijavio da će se dogoditi ubojstvo

'Optužnica je iskonstruirana na temelju lažne priče maloumnika, koji je time želio kupiti slobodu i sve radio po instrukcijama USKOK-a', kazao je Đurović u svojoj završnoj riječi, misleći pritom na krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića, koji je sudjelovao u pripremi atentata da bi kasnije odlučio surađivati s USKOK-om i svjedočiti u ovom postupku.

>> Robert Matanić: USKOK me nagovorio na lažni iskaz

Đurović je kazao kako nema nikakvog motiva sudjelovati u ovakvom 'prljavom djelu', jer je uspješan poslovni čovjek i svoju imovinu ne može potrošiti dok je živ. Osim toga dodao je kako tijekom cijelog života nije imao problema sa zakonom ili je bio osuđivan.

Iako je potvrdio da je kum s Jocićem, kojemu se kao organizatoru Pukanićeva ubojstva sudi u Beogradu, Slobodan Đurović je rekao da s njim održava 'kumske i prijateljske odnose', ali da se ne druže ili imaju bilo kakav zajednički posao.

'Iz poštovanja prema meni kao starijem nikada, ni u snu, se ne bi usudio da mi predloži neko kazneno djelo ili da mi o tome priča', ustvrdio je Đurović.

Odbacio je i USKOK-ove tvrdnje da bi išta radio po Jocićevom nalogu, jer više nije u godinama kada mu bilo tko može nešto naložiti.

'Nemam godine da bi me netko mogao nagovoriti, kao ni godina i vremena da idem u zatvor', kazao je Đurović.

Ustvrdio je i da je od početka postupka bio žrtva medijske hajke, koja se provodila po nalogu USKOK-a, ali da na medijske neistine nije mogao odgovoriti jer mu je mjesecima u pritvoru bilo zabranjeno čitati novine i informirati se.

S iznošenjem obrane Đurović će nastaviti poslijepodne. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene