Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve više turista, ali i domaćih gradsku gužvu vikendom mijenja za što aktivniji odmor u prirodi.


I dok je Dubrovnik nadaleko poznat po zidinama, Stradunu ili moru, dubrovačka okolica sve se više okreće pustolovnom turizmu. Šuma je zamijenila more, a adrenalin izležavanje na plaži.

Vezani članci Mladen Šćulac i Nikolina Farčić Dok se kava iza 19 sati na riječkom Korzu pije s nogu, na jugu Hrvatske nakon više od četiri mjeseca terase su ponovno pune Hrana na ljetovanju (Foto: thechive.com) - 6 Htjeli su samo pojesti nešto domaće na ljetovanju, a poslužene su im čudnovate kreacije

Prvo je trebalo svladati viseće stepenice, potom je na red stiglo hodanje po trupcima i na kraju spust preko čeličnog užeta. Sve više Dubrovčana i njihovih gostiju Stradun i more zamijenili su avanturama u šumi.

'Ovo je ležanje u ležaljci ispod stabla. Naravno, malo adrenalina, omoriti se, popiti piće, super stvar', rekla je posjetiteljica Nina Lučić.

>> Dubrovnik turistički prvak godine!

Konavle polako postaju centar pustolovnog turizma. Dolaze od najmlađih do najstarijih, a pustolovni parkovi jednako rade i ljeti i zimi. 'Radi se o aktivnostima koje su dostupne svima, od djece, do ljudi koji imaju i preko 70 godina', rekao je Zoran Ateljević, vlasnik pustolovnog parka.

I najmlađi su svladavali prepreke, drugi su igrali sportske igre, ili jednostavno šetali šumom. Ljetne radosti zamijenili su adrenalin i priroda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook