Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Dubrovniku

Prosvjednik policajca poprskao vodom, privedeno troje ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred Gradske vijećnice u Dubrovniku danas posljepodne okupili su se nezadovoljni građani i aktivisti građanske inicijative 'Srđ je naš' te su vijećnicima blokirali ulaz u vijećnicu. Uz kašnjenje, sjednica je počela i izglasan je Urbanistički plan uređenja platoa Srđ.

U Dubrovniku se ispred Gradske vijećnice danas poslijepodne okupilo oko 120 nezadovoljnih građana i aktivista inicijative 'Srđ je naš' s transparentima na kojima su fotografije gotovo svih gradskih vijećnika s natpisima 'prodani'.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

Vijećnike, koji su došli na sjednicu na kojoj se treba odlučivati o prihvaćanju Urbanističkog plana uređenja platoa Srđ, građani su dočekali uz glasne povike i nisu ih puštali u vijećnicu braneći im ulaz živim zidom.

Vijećnici su onda pokušali ući kroz stražnji ulaz, no vrata su bila zaključana. Kada su se vratili, aktivisti su im ponovno blokirali ulaz. Ipak, gotovo svi vijećnici su uspjeli ući u vijećnicu, a neki su odlučili ući baš kroz glavni ulaz. Dolaskom interventne policije sjednica je počela.
Nakon sati čekanja, donesena je odluka. Urbanistički plan uređenja platoa Srđ je izglasan. Golf kompleks s vilama gradit će se na Srđu. 16 vijećnika glasovalo je za, sedam protiv, jedan je bio suzdržan. Nezadovoljni građani i aktivisti još su ispred zgrade Gradskog vijeća. Glasno izražavaju svoje nezadovoljstvo projektom koji je kažu, nekretninski, a ne turistički.
Policija je morala intervenirati nakon sto je jedan od prosvjednika udario šakom u reportažno vozilo lokalne televizije. Reagiralo je osoblje iz vozila, ali je sukob spriječen policijskom intervencijom.

Prosvjednik koji je uhićen ušao je u reportažna kola i odvalio tendu te krenuo prema Ivanu Kusaliću,  predstavniku tvrtke koja treba raditi na projektu pa je priveden na razgovor s policijom. Priveden je još jedan prosvjednik zbog prskanja Kusalića i policajaca vodom. Prosvjednici su od 17 sati još uvijek na istom mjestu.

Okupljeni građani su vijećnicima poručili da prilikom glasanja slušaju savjest i glasaju u interesu građana, a ne u interesu investitora i politike.

>> HSLS: 'Dubrovački dogovor' je koalicija kojoj Dubrovnik nije u interesu

'Podsjećamo vijećnike na 10.000 Dubrovčana koji su demokratski rekli ne ovom projektu. 55 posto svih ljudi koji su izašli na lokalne izbore smatra da je ovaj projekt štetan', kazao je Đuro Capor.

Njih oko osamsto tražilo je pravo prisutnosti na sjednici, ali ih je gradonačelnik Vlahušić odbio uz poruku da se sjednice prenose na lokalnoj TV postaji. Neki među nezadovoljnima kažu kako nisu protiv projekta, ali traže da ne bude preizgrađenosti. Druga strana se poziva na važeće odluke svih nadležnih institucija za projekt kakav je danas na dnevnom redu gradskog vijeća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene