Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici dubrovačkog HSLS-a su održali konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na sjednicu Gradskog vijeća od 13. srpnja na kojoj je postignut tzv. 'dubrovački dogovor' te istaknuli kako taj dogovor ne podržavaju jer je napravljen zbog jednog projekta.


Predsjednik HSLS-a Ivo Gjaja obrazložio je zašto dubrovački HSLS nije podržao dogovor i kako te kako će biti opozicija u gradskom vijeću. On je podsjetio kako od prve konstiturajuće sjednice od 15. lipnja pa do 11. srpnja koalicijska lista HSLS - HDZ - HSP dr. Ante Starčević nije razgovarala o sastavljanju Gradskog vijeća.

Vezani članci Dan Bilzerian Multimilijunaš priredio pravi spektakl u Dubrovniku, zaruke prijatelja proslavili kao u filmu, a kamere su sve zabilježile! Tvrđava Imperijal na Srđu - 2 Prekinuta koncesija investitoru: Nakon godina borbe, dubrovačka tvrđava Imperial vraća se u ruke grada

>> Golf na Srđu dobio zeleno svjetlo!

Tada, 11. srpnja predloženo nam je da sudjelujemo u dogovoru ali nismo odlučili da ga podržimo jer je on protivan sporazumu koji smo potpisali s HDZ-om, rekao je Gjaja.

'Dubrovački dogovor za nas predstavlja koaliciju koja ne počiva na interesima grada Dubrovnika nego je napravljen zbog jednog projekta, a očito je riječ da je o projektu golfa na Srđu', kazao je predsjednik dubrovačkog HSLS-a i istaknuo kako HSLS nije napustio koaliciju s HDZ-om, dok je HDZ prekšio taj koalicijski sporazum.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća grada Dubrovnika održana je 13. srpnja i na njoj je tzv. 'dubrovački dogovor' podržalo 17 vijećnika od 25, za predsjednika izabran je Niko Bulić (HDZ) a zamjenici su Matija Čale Mratović HNS i Olga Muratti SDP.

Gradsko vijeće Dubrovnika ima 25 vijećnika, a na proteklim lokalnim izborima, 19. svibnja, koalicija HDZ-HSP dr. AS-HSLS osvojila je - 7 mandata; koalicija HNS-HSS i SHUS - 5; koalicija SDP-HSU i BDSH - 4 mandata; Dubrovački demokratski sabor - 3 mandata; Hrvatski laburisti - 3 mandata; te Nezavisna lista građana Srđ je grad - 3 mandata.

U oporbi su ostali i bili protiv 'dubrovačkog dogovora' tri vijećnika s liste Hrvatskih laburista i tri vijećnika s liste Srđ je grad. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju