Darko Kovačević Daruvarac (Foto: Arhiva/Dino Stanin/PIXSELL)
Darko Kovačević Daruvarac (Foto: Arhiva/Dino Stanin/PIXSELL) Foto: Arhiva/Dino Stanin/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je žalbu na rješenje Općinskog suda u Zadru kojim se odbija prijedlog za određivanje mjera opreza Darku Kovačeviću Daruvarcu.


Izvanraspravno vijeće Suda u Zadru u petak je ukinulo istražni zatvor Darku Kovačeviću Daruvarcu i odbilo mjere opreza.

Vezani članci Darko Kovačević Daruvarac na čitanju presude (Foto: Dnevnik.hr) Presuda Darku Kovačeviću stigla na Općinski sud u Zadru: Daruvarac uskoro iza rešetaka Darko Kovačević Daruvarac (Foto/Arhiva: Dino Stanin/Pixsell) Daruvarac nasrnuo na mladića, opet završio u pritvoru

Odvjetništvo je tražilo mjere opreza zabrane napuštanja boravišta, obveznog javljanja državnom tijelu, zabrane približavanja i uspostavljanja veze s oštećenicom te privremeno oduzimanje putnih isprava, ali Vijeće je to odbilo.

Darko Kovačević, nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora za brutalno premlaćivanje djevojke u kafiću u Zadru, izašao je u nedjelju iz istražnog zatvora, a vraćeni su mu dokumenti, pa tako i osobna iskaznica i putovnica.

Općinsko odvjetništvo u utorak se žalilo na neodređivanje mjera opreza, a o tom će zahtjevu odlučivati viši sud.

Odvjetništvo je objasnilo da su podnijeli žalbu jer smatraju da u konkretnom predmetu postoje okolnosti zbog kojih je bilo moguće i potrebno odrediti predložene mjere opreza, te da njihovo trajanje sukladno zakonskim odredbama nije ograničeno rokovima trajanja istražnog zatvora.

 

Hrvatski europarlamentarci traže diplomatsku notu za Tajanija: ''Moramo reagirati čvrsto, ovo je tek početak''