Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na slobodi

Daruvarac izašao iz zatvora i poručio da neće bježati, obitelj žrtve u strahu

Darko Kovačević Daruvarac (Foto/Arhiva: Dino Stanin/Pixsell)
Darko Kovačević Daruvarac (Foto/Arhiva: Dino Stanin/Pixsell)
Aktualno Galerija +0 Darko Kovačević Daruvarac (Foto/Arhiva: Dino Stanin/Pixsell) Galerija 1/1 >>
U nedjelju u jutarnjim satima Darko Kovačević Daruvarac pušten je na slobodu iz pritvora. Obitelj djevojke koju je premlatio u strahu je i najavila je svoj odlazak iz Zadra. Istekli su svi rokovi koliko ga se može zadržati u pritvoru prije pravomoćne presude.

"Nemam ništa za reći, neću bježati, čekat ću pravomoćnu presudu", rekao je Kovačević novinarima po izlasku iz zatvora.

Pročitajte i ovo Darko Kovačević - Daruvarac - 3 Čeka ga i posao Osuđeni Daruvarac izlazi na slobodu, žrtvi se ne smije približavati: "Kad bi joj se želio ispričati, to bi se drugačije shvatilo" Muškarac koji tuče ženu, ilustracija (Getty Images) Udarao je šakama i nogama Nasilnik koji je brutalno pretukao djevojku (18) u zadarskom kafiću: "Imao sam 'blackout'. A ona se ponašala..."

Sad kad je na slobodi Daruvarac će se moći približiti svojoj bivšoj djevojci koju je brutalno napao i uspostaviti kontakt s njom. 

Nepravomoćno je osuđen za nanošenje teških fizičkih ozljeda. Ako pokuša uspostaviti kontakt sa svojom bivšom djevojkom i ona se obrati policiji, policija će tu biti bespomoćna. Oni će tek zamoliti Kovačevića da napusti mjesto na kojem se nalazi njegova bivša djevojka.

Daruvarčeva žrtva i njezina obitelj ni danas nisu željeli pred kamere. Iz više nam je izvora potvrđeno kako nisu napustili Zadar. Na dalek put do pravomoćnosti, danas je upozorio i odvjetnik obitelji Gurlica.

''Mi znamo da u ovom slučaju, za ova kaznena djela u proceduri, ako optuženik nije u zatvoru, nikada pravomoćna presuda nije prije godine dana i to znamo, to je stvarnost'', rekao je Milan Petričić, odvjetnik obitelji.

Obitelj žrtve otišla iz Zadra?

Tijekom njegova boravka u pritvoru prestale su vrijediti mjere opreza koje su donesene prilikom njegova puštanja iz pritvora u prosincu prošle godine. Tako su mu vraćeni osobni dokumenti, više nema zabranu napuštanja prebivališta, ne mora se javljati policiji na tjednoj bazi te mu je dopušteno približavanje i kontaktiranje svoje žrtve, 18-godišnje Lorene.

Obitelj žrtve je u strahu nakon prijetnji koje su dobivali.

Ovaj je slučaj digao javnost na noge, pa je tako u subotu održan prosvjed u Zadru kojim se poručilo kako građani ne odobravaju da Daruvarac tek tako „odšeće“ iz zatvora.

Brutalno premlaćivanje u lipnju 2018. 

Cijeli slučaj započeo je u lipnju 2018. godine kada je Darko Kovačević Daruvarac brutalno pretukao svoju tadašnju djevojku, navodno zbog ljubomore, u zadarskom kafiću pred svjedocima i nanio joj teške fizičke ozljede.

Uhićen je zahvaljujući upornosti majke žrtve. Za vrijeme odsluženja šest mjeseci istražnog zatvora, obitelj žrtve suočila se s nizom prijetnji.

„Pa primali smo poruke na mobitel da odustanemo od Kovačevića, od tužbe. Očito njegova djeca misle da ga ja tužim. Tuži ga državno odvjetništvo. Dakle, oni su pokušali utjecati na moju kćer da ona ne da svoj iskaz. I prijetili su nam. Zvali su nas na telefon. Njoj su govorili neka si spremi sprovod majci kao što je spremila ocu i da će nas ubiti zbog toga što se sve vodi. Ja sam imala više od 107 poziva, isto kao i ona'', rekla je majka pretučene djevojke Ana Gurlica.

Premlaćivanje djevojke u kafiću bilo je toliko brutalno da je vlasnik morao čistiti podove i zidove od krvi. Snimke nadzornih kamera pokazale su kako je napad izgledao – Daruvarac je za kosu vukao Lorenu po podu, mlativši je nogama i rukama.

Pretučena djevojka dva puta je operirana. Lice joj je uništeno. No ona nije jedina žrtva jer je istragom pokazano da Daruvarac ima debeli dosje i povijest napada na svoje bivše djevojke.

Daruvarac se na sudu branio kako je zbog kombinacije alkohola, droge i steroida bio neubrojiv te da je doživio svojevrsno „pomračenje uma“ dok je tukao Lorenu.

Sudski vještak ustvrdio je da je potpuno fizički i psihički ubrojiv, ali emocionalno nezreo i opasan.

Do trenutka premlaćivanja Daruvarac je uspio sakupiti čak 40 prijava, no i dalje je slobodno šetao Zadrom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene