Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka ga i posao

Osuđeni Daruvarac izlazi na slobodu, žrtvi se ne smije približavati: "Kad bi joj se želio ispričati, to bi se drugačije shvatilo"

Aktualno Galerija Darko Kovačević - Daruvarac - 3 Darko Kovačević - Daruvarac - 3 Foto: DNEVNIK.hr Darko Kovačević - Daruvarac - 4 Darko Kovačević - Daruvarac - 4 Foto: DNEVNIK.hr Darko Kovačević - Daruvarac - 1 Darko Kovačević - Daruvarac - 1 Foto: DNEVNIK.hr Darko Kovačević - Daruvarac - 2 Darko Kovačević - Daruvarac - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Darko Kovačević - Daruvarac - 5 Galerija 1/8 >>
Darko Kovačević zvani Daruvarac do kraja bi tjedna trebao izići iz zatvora gdje je služio kaznu zbog nasilja i prijetnji nad tada 18-godišnjom djevojkom. Njegov odvjetnik kaže da se u međuvremenu "opametio". U Zadru ga već čeka i posao.

Iz glinske će kaznionice na slobodu šest mjeseci ranije jer je Darko Kovačević - Daruvarac, bio dobar iza rešetaka. Visoki kazneni sud u Zagrebu odbacio je žalbu tužiteljstva nakon što su dobili pozitivno mišljenje za uvjetni otpust.

"Ocijenjen je od strane kaznionice uspješnom ocjenom. On je prihvatio i osvijestio štetnost vlastitog postupanja, priznao kaznena djela, on se za njih i kaje...", rekla je Ivana Bilušić s Visokog kaznenog suda u Zagrebu za Dnevnik Nove TV.

U lipnju 2018. pretukao je tada 18-godišnju djevojku. Kazna mu je u međuvremenu smanjena i osuđen je na jedinstvenu - tri godine i devet mjeseci zatvora. Ni mlada Zadranka, ni njezina majka ne žele pred kameru, a njihov odvjetnik je spriječen obvezama.

"To što je on napravio je za svaku osudu i nikako za prijevremeno puštanje", smatra Anamarija. Po dolasku u Zadar morat će se pridržavati mjera opreza, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov. Jednom na mjesec, sve do listopada javljati policiji, ali i nadležnom uredu za probaciju. U suprotnom se vraća - u zatvor.

"Ako to prekrši ili počini novo kazneno djelo, opozvat će se uvjetni otpust", pojašnjava Bilušić. Protiv njega se ne vode drugi postupci. A posao već ima - otkriva odvjetnik. "Njega čeka posao u jednoj tvrtki u Zadru kao pomoćnog radnika'', potvrdio je njegov odvjetnik Velimir Došen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sud mu uvažio molbu, dorh se žali Daruvarac bi uskoro mogao na slobodu: "Dobio je pozitivno mišljenje zatvora. Ima najbolje ocjene"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pretukao bivšu djevojku Darko Kovačević Daruvarac tražio smanjenje kazne jer je nakon odlaska u zatvor postao otac

Uvjerava da je radio na svom ponašanju kroz različite tretmane i promijenio se. Žrtvi se ne bi smio približavati. "Kad bi joj se želio ispričati to bi se drugačije shvatilo. A ako sretne žrtvu, on će sigurno izbjeći taj susret. Neće biti nikakvih problema. Ta kazna je djelovala na njega i nekim žargonom bih se izrazio - opametila ga", smatra Došen.

''Nikada se ne može sa stopostotnom sigurnošću isključiti mogućnost ponovnog počinjenja djela, zato je ovdje riječ o uvjetovanoj slobodi", rekla je Bilušić.

Pogriješi li i u najmanjem koraku - vraća se na staro mjesto i izdržavanje preostale kazne.

 

Više o Daruvarcu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene