Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVIO SUD

Darko Kovačević Daruvarac izlazi na slobodu: Visoki kazneni sud odbio žalbu DORH-a - "Kod zatvorenika je evidentno došlo do promjena u ponašanju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darko Kovačević Daruvarac osuđen je na nešto manje od četiri godine zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje, a sada je sud odbio žalbu državnog odvjetnika na rješenje o uvjetnom otpustu, pa može izaći na slobodu.

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske donio je rješenje kojim je odbio žalbu državnog odvjetnika i potvrdio prvostupanjsko rješenje Županijskog suda u Sisku. Time je postalo pravomoćno rješenje o uvjetnom otpustu s izdržavanja kazne zatvora zatvoreniku koji je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i devet mjeseci za kaznena djela teška tjelesna ozljeda i prijetnja, a koja je počinio 2018., objavili su danas iz tog suda, ne navevši ime. Riječ je o Darku Kovačeviću Daruvarcu.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Darko Kovačević - Daruvarac - 3 Čeka ga i posao Osuđeni Daruvarac izlazi na slobodu, žrtvi se ne smije približavati: "Kad bi joj se želio ispričati, to bi se drugačije shvatilo"

Navode da će datum otpuštanja na uvjetni otpust odrediti sudac istrage u roku od tri dana od zaprimanja rješenja Visokog kaznenog suda.

Kovačević je dužan redovito se javljati nadležnoj policijskoj postaji, i to jednom mjesečno do isteka uvjetnog otpusta 9. listopada 2022. Mora se javljati i nadležnom probacijskom uredu, koji će za njega izraditi pojedinačni program postupanja. Mjesto prebivališta, odnosno boravišta, može promijeniti samo uz suglasnost suca izvršenja županijskog suda.

"Visoki kazneni sud smatra da su ispunjene zakonske pretpostavke za primjenu uvjetnog otpusta. Zatvorenik je u provedbi pojedinačnog programa izvršavanja kazne zatvora ocijenjen kao 'uspješan', tijek izdržavanja kazne je bio uredan. Priznao je počinjenje kaznenih djela, prihvatio je izrečenu kaznu te osvijestio štetnost vlastitog postupanja. Izražava svoju kritičnost i spremnost promijeniti svoje ponašanje, odobrena mu je pogodnost izlaska koju je uredno koristio, a od ukupne kazne zatvora preostao mu je manji neizdržani dio. Nema drugih kaznenih postupaka u tijeku, osiguran mu je posao. Zbog svega navedenog kaznionica je dala pozitivno mišljenje o prijedlogu za uvjetni otpust, a u izvještaju probacijskog ureda potvrđuju se okolnosti iz pozitivnog mišljenja kaznionice.

Visoki kazneni sud je zaključio da je pravilan zaključak prvostupanjskog suda da je dosadašnje izdržavanje ove kazne zatvora očito utjecalo na zatvorenika pa se svrha kažnjavanja može postići i nadziranom slobodom u okvirima uvjetnog otpusta. Kod zatvorenika je evidentno došlo do promjena u ponašanju pa je za očekivati da na slobodi neće činiti nova kaznena djela. U suprotnome uvjetni otpust će se opozvati i ponovno odrediti nastavak izdržavanja preostale kazne zatvora", navodi se u objavi tog suda.

"Dobio je pozitivno mišljenje zatvora. To je najvažnije. Ispunio je sve uvjete, imao najvišu ocjenu", rekao je za DNEVNIK.hr ranije Velimir Došen, odvjetnik Darka Kovačevića. Dodao je da je Kovačeviću, koji se na izdržavanje kazne javio u kolovozu 2019., već skinuto godinu dana s kazne, a zatim još i tri dodatna mjeseca jer je dobio dijete.

Podsjetimo, Kovačević je 13. lipnja 2018. godine u Zadru u punom kafiću brutalno pretukao 18-godišnju djevojku, koja je teško ozlijeđena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene