Izvanraspravno vijeće Suda u Zadru ukinulo je istražni zatvor Darku Kovačeviću Daruvarcu i odbilo mjere opreza.

Galerija


Odvjetništvo je tražilo mjere opreza zabrane napuštanja boravišta, obveznog javljanja državnom tijelu, zabrana približavanja i uspostavljanja veze s oštećenicom, te privremeno oduzimanje putnih isprava, ali je Vijeće to odbilo. Između ostalog, to znači da će mu biti vraćeni, i osobna iskaznica, i putovnica.

Vezani članci Darko Kovačević Daruvarac (Foto: Arhiva/Dino Stanin/PIXSELL) Državno odvjetništvo u Zadru žalilo se na neodređivanje mjera opreza Daruvarcu Završeno suđenje Daruvarcu (Foto: Pixsell, Dino Stanin) - 5 Potvrdili sa suda: Daruvarac u nedjelju izlazi na slobodu, na snazi ostaje sigurnosna mjera

Ranije u petak odbačen je zahtjev za izuzećem Izvanraspravnog vijeća i predsjednika Suda u slučaju Daruvarac.

Odvjetnik Darka Kovačevića Boris Radman odlučio se na novi manevar kako bi onemogućio da vijeće donese odluku o određivanju sigurnosnih mjera koje je zatražilo Općinsko državno odvjetništvo.

Darko Kovačević Daruvarac (31) osuđen je nepravomoćno na pet godina bezuvjetnog zatvora. Četiri i pol godine zatvora dobio je za napad, a deset mjeseci za prijetnju. Ukupno je to jedinstvena kazna na pet godina bezuvjetnog zatvora. Pravomoćnu presudu koja se očekuje za nekoliko mjeseci Daruvarac će čekati na slobodi i to bez ikakvih sigurnosnih mjera što znači da može i napustiti Hrvatsku, odnosno otići u BiH čije državljanstvo također posjeduje.

Srbin i Albanac ''riješili'' pitanje Kosova u svlačionici Dinama: ''To si sad uradio i nikad više''

Smrskao joj je šaku, izudarao utezima po glavi... Nakon svega ona kaže: "Sigurna sam da će me potražiti kad izađe"