Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

DORH objavio

Objavljena odluka o razrješenju Dražena Jelenića s dužnosti zamjenika glavne državne odvjetnice zbog slučaja masoni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak je na stranicama DORH-a objavljena odluka Državnoodvjetničkog vijeća o razrješenju Dražena Jelenića s mjesta zamjenika GDO-a.

Državnoodvjetničko vijeće RH u petak je objavilo odluku o razrješenju zamjenika glavne državne odvjetnice Dražena Jelenića zbog afere masoni. 

Na stranicama DORH-a objavljena je anonimizirana odluka u kojoj stoji da je Jelenić od 8. ožujka 2018. i dalje u Zagrebu, kao zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske, godišnjim rasporedom poslova raspoređen na poslove prvog zamjenika Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske, protivno temeljnim načelima Etičkog kodeksa državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika, a prema kojima je svojim ponašanjem uvijek dužan čuvati svoje i dostojanstvo i ugled državnog odvjetništva kao samostalnog i neovisnog pravosudnog tijela te se kloniti svih aktivnosti koje bi u percepciji javnosti to moglo dovesti u pitanje, dana 8. ožujka 2018. stupio u članstvo masona.

Navode i kako je to napravio znajući da je u suprotnosti s temeljnim načelima Etičkog kodeksa državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika članstvo državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika u udrugama građana koje svojim internim propisima brane javno iznositi i davati na uvid akte kojima se uređuje unutarnja organizacija, rad, odnosi i pravila ponašanja članova udruge i u kojima su tajni postojeći rituali, utvrđeni znakovi za prepoznavanje, pripadnost bratstvu, kao i tekst prisege kojom se obvezao da će "...biti poslušan zakonima bratstva, i udarcu čekića majstora... da će podržavati svoju braću savjetom i djelom i da će tajne svakog brata čuvati kao svoje vlastite... prisegu na zidarsku riječ smatrat će svetim zavjetom...", i svjestan nespojivosti obnašanja državnoodvjetničke dužnosti s članstvom u toj udruzi zatražio i dobio status brata u tajnoj loži i bio članom udruge i nakon što je 24. travnja 2018. stupio na dužnost Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske, sve do sredine listopada 2018. kada je stupio u članstvo druge neimenovane Udruge koje je nastavio biti članom i nakon što je 28. veljače 2020. razriješen dužnosti Glavnog državnog odvjetnika i nastavio s radom kao zamjenik Glavnog državnog odvjetnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Može se žaliti Presudili mu Masoni: Bivši glavni državni odvjetnik razriješen dužnosti

Pročitajte i ovo Dražen Jelenić - 1 NASTAVLJA SE STEGOVNI POSTUPAK Sjećate se afere masoni? Danas slijedi ispitivanje ključnog svjedoka, Jeleniću ponovno produljena suspenzija na tri mjeseca

"Spisu predmeta prileži preslika članka portala "Direktno.hr" u kojem se kao ekskluzivnost ističe sadržaj tajnog masonskog časopisa koji je doveo do smjene Glavnog državnog odvjetnika i razotkrio koliko su masoni duboko u strukturama hrvatske države.
Navodi se da je ostavka zamjenika u svojstvu Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske zbog činjenice da je zatajio kako je postao mason samo mjesec dana prije nego što je postao šef DORH-a razotkrila svu slabost procesa imenovanja dužnosnika u Hrvatskoj. Na kraju članka navodi se sljedeće: "I sam predsjednik države priznao je kako su ga zvali da postane mason što je, kaže, odbio i poručio da svi javni dužnosnici i pripadnici represivnog državnog aparata, dakle, oni koji ne smiju biti članovi političkih stranaka - ne bi smjeli pripadati niti masonskim organizacijama", navodi se u obrazloženju Državnoodvjetničkog vijeća.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene