Dražen Jelenić više nije zamjenik glavne državne odvjetnice. Odlučilo je to na današnoj sjednici Državnoodvjetničko vijeće koje je postupak vodilo na prijedlog glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek.


"Državnoodvjetničko vijeće je, nakon održanog stegovnog ročišta, u predmetu protiv zamjenika Glavnog državnog odvjetnika, zbog stegovnog djela iz članka 85. stavak 2. točke 7. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću, odlučilo da je zamjenik Glavnog državnog odvjetnika stegovno odgovoran te mu je vijeće izreklo kaznu – razrješenja dužnosti", objavio je DORH.

Vezani članci DORH Dvojac prevario vlasnika da žele kupiti psa: Tukli ga, tjerali da pije razne tekućine pa ga opljačkali Dražen Jelenić, suspendirani zamjenik glavne državne odvjetnice Vrhovni sud donio odluku u slučaju bivšega šefa DORH-a: Suci odbili Jelenićevu žalbu

Odluka je nepravomoćna, a Jelenić ima pravo žalbe Vrhovnom sudu.

Dražen Jelenić u veljači 2020. morao odstupiti s pozicije glavnog državnog odvjetnika nakon što su mediji otkrili da je član masonske lože. Tada je postao zamjenik glavnog državnog odvjetnika. Njegovo udaljavanje s dužnosti zatražila je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek.

Zbog postupka koji se vodio protiv njega, državnoodvjetičko vijeće je na sjednici 13. travnja 2021., suspendiralo Jelenića na tri mjeseca, a zatim se suspenziaj svaka tri mjeseca produljivala. 

Jelenić tvrdi kako je odluka da ga se udalji iz DORH-a zbog članstva u masonima diskriminatorna te navodi da je Europski sud za ljudska prava već dva puta u Italiji odlučivao u sličnim predmetima te našao da pripadanje masonima nije zapreka za obavljanje pravosudne dužnosti.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju