Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz babljeg lita u jesen

VIDEO Drama na moru: Pogledajte kako se trajekt bori s orkanskom burom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ciklona nad Sredozemljem potrajala je proteklih nekoliko dana. Donijela je značajnu promjenu vremena i u trenu ''bablje ljeto'' pretvorila u kasnu jesen.

S ciklonom je stigla i obilna kiša, a najkišovitije područje u zemlji bilo je Zabiokovlje i područje Zaostroga uz obalu. Tamo je palo od 240 do 270 litara kiše po kvadratnom metru, što premašuje klimatološki prosjek za listopad, piše Dalmacija danas

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Osim toga prethodne je dane obilježila i bura, a najjači udar izmjeren je na Krčkom mostu prošlog četvrtka. Tamo su taj dan zabilježeni udari od 191 km/h.

Slabiji, ali i dalje orkanski udari mjerili su se danima na Paškom mostu. Najjači su dosezali 155 km/h, zbog čega je most povremeno bio zatvoren za sav promet, a problema je bilo i u pomorskom prometu.

Crometeo je objavio video s Paga kojim je zabilježena borba trajekta s orkanskom burom.

 

Iako nam je privremeno stiglo ljepše vrijeme, novo jačanje bure očekuje se krajem srijede s vrhuncem tijekom četvrtka, kada se opet očekuju orkanski udari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene