Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napao i susjedu

Svećenik koji je pijan udario časnu premješten u novu župu: Časna se odselila iz Hrvatske

Slučaj župnika Sukošana i Debeljaka, koji je napao časnu sestru, a zatim i svoju susjedu, dobio je epilog. On je dobio novi posao, a časna sestra odselila se iz zemlje.

Slučaj don Domagoja Kelave, župnika Sukošana i Debeljaka, koji je prije godinu dana prvo napao časnu sestru, a nakon desetak dana i svoju susjedu, dobio je svoj epilog.

Podsjetimo, svećenik je ispred župnog ureda u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući verbalno napao 70-godišnju časnu sestru, psujući je riječima "Je*em ti mater", a potom ju je udario zatvorenom šakom po licu, uslijed čega je časna pala na tlo.

Nakon toga se udaljio u župni ured, a časna sestra zbog udarca i pada na tlo zadobila je vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke. Za to djelo dobio je deset dana zatvora.

Pročitajte i ovo Zatvor: Ilustracija - 1 IZLAZI IZ PRITVORA Nakon napada na dvije žene: Sukošanski svećenik opet na slobodi

Nekoliko dana kasnije svećenik je napao 43-godišnju ženu, svoju susjedu, i ona je zadobila lakše tjelesne ozljede. Za drugi napad dobio je 17 dana zatvora, ali je nakon donošenja presude odslužio tek dva dana, s obzirom na to da je tijekom postupka boravio u istražnom zatvoru.

Zbog navedenih događaja Zadarska nadbiskupija ispričala se žrtvama, pokrenula kanonski postupak protiv svećenika, zabranila mu održavanje misa, ispovijedanje te ga u konačnici udaljila iz župa. Međutim, mjere i zabrane za nasilnog svećenika stvar su prošlosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Upali su radikali" VIDEO Pogledajte tučnjavu svećenika i vojnika u crkvi: Jedno pitanje izazvalo je bijes

Naime, u adresaru Zadarske nadbiskupije stoji da je don Kelava dobio novi posao – imenovan je upraviteljem Župe Uznesenja BDM na otoku Ravi, izvijestio je Zadarski list. Iz Nadbiskupije su za Zadarski potvrdili navedeno i istaknuli da je Kelava već pet mjeseci upravitelj otočne župe.

"Od Božića 2022. don Domagoj Kelava upravitelj je Župe Uznesenja BDM na Ravi", navodi se u priopćenju te još jednom osuđuje učinjeno, ali s nadom da se neće ponoviti.

"Nakon kaznenog postupka te ispunjenja kaznenih i disciplinskih mjera zbog lošeg i neprihvatljivog ponašanja koje Crkva osuđuje i zbog kojih žali, gajimo nadu i povjerenje u popravak", navodi se u odgovoru Nadbiskupije te izražava isprika žrtvama i svima koji su zbog neprimjerenog ponašanja u spomenutom slučaju bili povrijeđeni.

Što se tiče napadnute časne sestre, ona se nalazi u samostanu izvan Hrvatske, izvijestio je Zadarski list.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene