Obavijesti Video Pretražite Navigacija
don davitelj

"Zbog tebe sam završio u zatvoru, pi*ka ti materina": Sud otkrio detalje novog napada zbog kojeg je svećenik opet iza rešetaka

Svećenik iz Sukošana drugi put je u kratkom razdoblju završio iza rešetaka zbog remećenja javnog reda i mira.

Zbog napada na 43-godišnju ženu, sukošanski svećenik Domagoj Kelava (43) sljedećih 15 dana provest će iza rešetaka zadarskoga zatvora, izvijestio je glasnogovornik Općinskoga suda u Zadru Davor Dubravica.

U priopćenju se navodi da je zadarska policija u srijedu podigla optužni prijedlog protiv Kelave zbog prekršaja protiv javnog reda i mira te ga je istog dana dovela pred dežurnog suca Općinskog suda u Zadru.

Optužnim prijedlogom Kelavu terete da je 17. svibnja deset minuta poslije ponoći u Sukošanu, u Ulici Hrvatskih branitelja, na javnome mjestu dostupnom većem broju građana, narušio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način na štetu 43-godišnje A. S.

Pri povratku u župnu kuću vidio je susjedu koja se vraćala s posla, izašao iz vozila i zatrčao se prema njoj glasno vičući: "Zbog tebe sam završio u zatvoru, pi*ka ti materina", misleći na događaj s časnom sestrom koji je zbio 26. travnja ove godine.

Uhvatio je s obje ruke

Zatim ju je uhvatio s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati. Žena se istrgnula, a Kelava ju je zatim odgurnuo, zbog čega je pala na tlo i zadobila površinsku ozljedu nožnog zgloba i stopala, stoji u priopćenju.

Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika, zbog opasnosti od ponavljanja djela, odredio Kelavino zadržavanje u maksimalnom zakonskom trajanju od petnaest dana, nakon čega je prepraćen u zadarski zatvor.

Na novinarski upit Dubravica je dodao kako nije poznato je li osumnjičenik u trenutku napada bio pod utjecajem alkohola jer nije izvršeno alkotestiranje.

Novi napad Kelava je počinio dva tjedna nakon što je napao 70-godišnju časnu sestru zbog čega je deset dana proveo u zatvoru, jer je Općinski sud u Zadru procijenio da bi mogao ponoviti nedjelo za koje su ga teretili.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODMAH PRIVEDEN Brutalni napad kod Makarske: Muškarac oštrim predmetom napao ženu, hitno je prebačena u bolnicu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna USKORO BISKUPSKO REĐENJE Papa Franjo imenovao novog čelnika Zadarske nadbiskupije: Pogledajte o kome se radi

Oglasila se nadbiskupija

''Zadarska nadbiskupija upoznata je s najnovijim događajem koji se, nažalost, zbio u ponedjeljak, 16. svibnja u župi Sukošan, gdje je don Domagoj Kelava sudjelovao u javnoj svađi i fizički napao mlađu žensku osobu.

Spomenutom svećeniku je nakon fizičkog napada na časnu sestru (26. travnja) oduzeta župnička služba, a po izlasku iz zatvora naloženo mu je da u najkraćem roku pripravi administrativnu primopredaju župe i pođe na liječenje.

Zadarska nadbiskupija izražava duboko žaljenje i ispriku prema žrtvi fizičkog napada kao i prema župljanima župe Sukošan.

Ujedno molimo oproštenje od same žrtve kao i od svih koji su ovim opetovanim sramotnim činom sablažnjeni i potreseni.

U duhu crkvenih propisa, don Domagoju je izdana zabrana vršenja svih čina vlasti upravljanja, propovijedanja i dijeljenja svetih sakramenata. Ponovljena mu je odredba da traži stručnu pomoć za liječenje.

Očekivano je ogorčenje javnosti na ovakav događaj koji predstavlja čin za svaku osudu, posebice što se radi o svećeniku koji ima biti uzor i primjer dobrog ponašanja.

Dok izričemo žaljenje i ispriku žrtvama nasilja, ovakve oblike postupanja najoštrije osuđujemo na svim razinama u javnom životu, institucionalnom, obiteljskom i uopće društvenom'', napisali su.

"Jeb** ti mater!"

Kelavu se nakon prvog napada teretilo da je ispred župnog ureda, u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući, verbalno napao 70-godišnju časnu sestru D. A. psujući je riječima: "jeb** ti mater!", da bi je potom udario zatvorenom šakom po licu, uslijed čega je časna pala na tlo.

Nakon toga se udaljio u župni ured, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke.

"Okrivljenik je ovakvim ponašanjem kod D. A. izazvao osjećaj straha i uznemirenosti, a kod prolaznika osjećaj uznemirenosti i nelagode", navodilo se u priopćenju zadarskog Općinskog suda.

Časna sestra: "Pred Bogom i narodom tvrdim da me nije izudarao"

O napadu župnika na časnu sestru oglasila se priopćenjem i Zadarska nadbiskupija, iskazujući žalost "zbog događaja koji se ničim ne može opravdati".

"Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem. Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni", navode u priopćenju.

Medijima se poslije javljala i časna sestra koja je tvrdila da je svećenik nije napao

"Sa zgražanjem slušam netočna izvješća iz Sukošana. Pred Bogom i narodom tvrdim da me svećenik nije izudarao", govorila je.

"Modrica na licu nastala je nakon pada poslije naglog okreta glave, stari moj problem, nakon čega padam dok se ponovo ne uspostavi krvotok. Poslije toga sam sposobna za samopomoć", objasnila je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene