Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužiteljstvo na pragu rekonstrukcije nestalog spisa

Dnevnik Nove TV doznaje: Povjerenstvo za zloporabu sustava na čekanju do daljnjeg

Sabina Tandara Knezović i odvjetnik Branko Šerić (Foto: Dnevnik.hr)
Sabina Tandara Knezović i odvjetnik Branko Šerić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija DORH, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) DORH, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Sabina Tandara Knezović i odvjetnik Branko Šerić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Istražno povjerenstvo koje je ujedinilo oporbu, a koje se trebalo baviti zloporabom sustava, doznaje Dnevnik Nove TV, do daljnjega je na čekanju. U osnivanju ih koče, kažu iz SDP-a, već pokrenute istrage. No zato je tužiteljstvo pri kraju rekonstrukcije nestalog spisa. I neće tu stati.

Kada državno odvjetništvo završi s rekonstrukcijom spisa o probijanju tajnih mjera u slučaju elitne prostitucije, smatra odvjetnik Branko Šerić, općinsko državno odvjetništvo može nastaviti istražne radnje.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

"Dati nalog MUP-u za neke izvide nakon što se iz rekonstruiranog spisa izvuku podaci o svemu što se događalo. Pritome mislim ne samo na ono što se događalo prije podnošenja kaznene prijave nego i nakon", ističe Šerić.

Postupak se, tvrdi Šerić, može pokrenuti protiv nepoznate osobe ali i protiv drugih.

"Nije u pitanju samo onaj koji je dojavio o stanju spisa u kom se predmetu radi već i osobe kojima je bilo u interesu da spis nestane. Kao što krvosljednici psi traže divljač prema tragu krvi treba slijediti taj trag kome je bilo u interesu da se sve to zataška", kaže.

Most optužuje DORH da isključivo radi što mu politika kaže.

"Imamo puno važnijih i opasnijih slučajeva za državu poput agrokora gdje se radi o milijunskim iznosima i sličaja gdje imamo protupravno trošenje novca u hrvatskim veleposlanstvima a ovdje imamo jednu istragu koja jest bitna ali je više sočna i zanimljiva medijima nego što je važna za hrvatsko društvo. DORH jednostavno ulazi u određene slučajeve kad dobije zeleno svjetlo politike", smatra Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja.

Premijer iz Pariza o kritikama govori šturo. "DORH treba napraviti svoj posao i donositi svoje odluke", poručuje.

Prije dva tjedna okupio je SDP oporbu i najavio osnivanje Povjerenstva koje bi se trebalo baviti zlouporabom sustava. Od toga, čini se, zasad ništa.

"Istražno povjerenstvo se ne može baviti onime za što je otvorena istraga tako da ćemo u ovoj fazi dok ne bude jasno što rade istražna tijela koristiti druge poslovničke mogućnosti kao što su sjednice odbora - bila je sjednica odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koja je zadužila nadležna tijela da dostave izvješća još ćemo pričekati neko vrijeme", kaže Arsen Bauk (SDP).

Najavljeno povjerenstvo do daljnjega je na čekanju.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene