Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštre kritike protiv vlasti

Davor Bernardić o aferi Hotmail: "Martina Dalić i dalje laže, a Hrvatska ne smije biti taoc jednog čovjeka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je u Istri ponovno komentirao mail komunikaciju potpredsjednice Vlade, ministrice gospodarstva Martine Dalić, s konzultantima i odvjetnicima koji su radili na lex Agrokoru, navevši da ju mailovi kompromitiraju, a da predsjednik Vlade ne smije pobjeći od svoje odgovornosti oko Agrokora.

Prema Bernarndićevim riječima, ministrica Dalić i dalje laže, tvrdeći da nije u nikakvim odnosima s odvjetničkim uredom Šavorić.

"Bilo bi potpuno nelogično da ne postoje dobri odnosi između dvije ključne osobe koje su kreirale lex Agrokor. Ne može se osporiti evidentan odnos između ministrice Dalić i Šavorića, a taj je odnos baziran samo i jedino na pogodovanjima za izvlačenje novca iz Agrokora", ustvrdio je Davor Bernardić, koji je posjetio općine Svetvinčenat i Tinjan u središnjem dijelu Istarske županije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Upozorenje'' Todorić objavio još jedan tekst, znakovitog naslova Tonći Korunić (Foto: Pixell) Tonći Korunić iz InterCapitala O Dalić i lex Agrokoru progovorio član tajne grupe Borg: "Nismo nikome rekli što radimo, ni ženi, ni djeci. Da se znalo, nastala bi panika"

Bernardić smatra da je šokantno da se predsjednik Vlade Andrej Plenković "zamara tajmingom puštanja mailova u javnost, umjesto da odgovori na ključno pitanje: Što misli o sadržaju mailova te je li to način na koji on odobrava pisanje zakona u Hrvatskoj?"

Bernardić kaže da je "sukob interesa ovdje manje sporan" i da je riječ o "trgovanju povlaštenim informacijama i pogodovanju što je zloporaba položaja i ovlasti". Tvrdi da se "mjerodavne službe moraju time pozabaviti".

Dodao je kako premijer Plenković "ne smije pobjeći od svoje odgovornosti oko Agrokora" i da "Hrvatska ne smije biti taoc jednog čovjeka“.

Predsjednik SDP-a prilikom posjeta Istarskoj županiji najprije je nazočio bratimljenju Općine Svetvinčenat i talijanske Općine Gradara, nakon čega je posjetio Općinu Tinjan, koja danas slavi svoj Dan. Ocijenio je da su obje općine primjeri dobre prakse i vladavine s vrlo dobrim rezultatima koje ostvaruju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene