Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Afera Hotmail"

Objavljeni novi mailovi - Dalić tvrdi da nema veze s odvjetnikom Šavorićem, a lex Agrokoru je tepala: "Šavorićev zakon, mašala"

Martina Dalić i Ante Ramljak pred saborskim odborom (Foto: Pixell)
Martina Dalić i Ante Ramljak pred saborskim odborom (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija +0 Martina Dalić i Ante Ramljak pred saborskim odborom (Foto: Pixell) Galerija 1/1 >>
Objavljena je nova tranša mailova koji pokazuju da je potpredsjednica Vlade Martina Dalić itekako imala veze s odvjetničkim društvom Šavorić iako je pred saborskim odborom tvrdila da to nije točno.

Odvjetnik Boris Šavorić iz ureda Šavorić i partneri bio je jedan od glavnih pisaca lex Agrokora, a koliko je bila važna njegova uloga pokazuju novi mailovi koje je u petak objavio Index iz kojih se vidi da je ključni zakon za spašvanje Agrokora potpredsjednica Vlade Martina Dalić zvala "Šavorićevim zakonom".  

Pročitajte i ovo Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Odlazak desne ruke Plenković u samo pet dana prešao put od "ne vidim ništa sporno u mailovima" do ostavke Martine Dalić Mislav Bago (Dnevnik.hr) Analiza Mislava Bage "Martina Dalić Plenkoviću je bila zadnja brana. On je sad sam na brisanom prostoru"

"Jesi napisao Šavorićev zakon :-)", upitao je mailom Tonći Korunić iz InterCapitala odvjetnika Borisa Šavorića u mailing grupi koja se bavila stanjem u Agrokoru 10. ožujka prošle godine. Tog dana "Šavorićev zakon" komentirala je i potpredsjednica Martina Dalić koja se nadovezala izjavom "Šavorićev zakon, mašala". 

"Dobra večer dragi svi! Ja sam se danas bavila neporeznim nametima u pokušaju da dokažem kako Ministarstvo gospodarstva ima smisla. Ali nisam Vas zaboravila. Na našoj strani nista novo. Šavorićev zakon, mašala. Staljinizam je dobar kome ga je Bog dao", napisala je Dalić.

Problematično je, međutim, i to što je odvjetnik Šavorić priznao toj tajnoj i neformalnoj grupi kako se zapravo nalazi, prema vlasitim riječima u "konfliktu interesa" te traži od njih da to sve ostane tajna.

Problem je, naime, bio u tome što je on u isto vrijeme dok je pisao Lex Agrokor zastupao VTB Banku koja je jedan od najvećih vjerovnika Agrokora.

"Dragi svi. Kako sam vam bio spomenuo, mi smo unatrag par godina već nekoliko puta radili za VTB koji je financirao Borga sa gotovo 360 mil Eura, pa sam vam i spomenuo onaj dan da smo imali u siječnju još, a i nedavno par conf call-ova sa White & Case - odvjetnicima VTB-a, da su se raspitivali o uvjetima financiranja, stečaju, itd. Čak smo rekli da je VTB malo naivan i da se raspituje o osnovnim stvarima. Uglavnom, samo da vas obavijestim da nas je sinoć kontaktirao White & Case i da ih je VTB angažirao da ih prate i zaštite, a mi ćemo lokalno po potrebi raditi za pitanja hrvatskog prava. To će kod nas raditi dvoje drugih odvjetnika, a kolega Toni i ja ćemo pratiti razvoj situacije. Nema nikakvog realnog razloga da im sada, nakon dvije godine suradnje, kažemo da imamo konflikt interesa", napisao je Šavorić u mailu 10. ožujka.

VTB i Sberbank dvije su banke u suvlasništvu ruske države, no VTB je odmah ušao u tzv. roll up kredit dok je Sberbank pokrenuo brojne tužbe protiv Agrokora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene