Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječki studenti ostali su bez jaja, sira, salame i voća zbog previsoke nabavne cijene. Uskoro bi čini se mogli ostati i bez graha čija je nabavna cijena na nekim hrvatskim tržnicama dosegnula 40 kuna.


Prodavači na tržnicama u tišini su digli cijene mnogim proizvodima. Pravdaju se skupom proizvodnjom i troškovima. Teško se kupci na tržnici nagovaraju na još koju sitnicu. Većini je sve skupo preskupo. Luk košta 15 kuna, a cijena salate kristalke u posljednjih nekoliko mjeseci porasla je za 50%. Cijena joj se sada kreće oko 20-25 kuna. Prodavači to objašnjavaju nestašicom.

Vezani članci Računi, ilustracija Hrvati žive sve skuplje: "To je jednostavno neminovno, ove godine možemo očekivati nešto veću stopu inflacije" Pesticidi u voću i povrću (Foto: Dnevnik.hr) Doznajemo koliko je pesticida u voću i povrću na hrvatskim tržnicama: ''Tu znamo ljude, znamo gdje su''

Prodavači se žale da ćemo uskoro i mi kupovati voće na komade kao stranci. Trgovina na malo dobila je posve novo značenje. Zima je bila jaka, a velika su im tvrde i davanja. Cijene su priznaju digli što pokazuju i službene statistike. Osim salate poskupjela je i cvjetača, banane, blitva, ali i većina drugog voća i povrća. Kupaca je kažu prodavači sve manje i manje. Nije ni čudo kad je cijena graha na nekim tržnicama dosegnula nevjerojatnih 40 kuna čime se izjednačio s kilogramom svinjetine.