Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poskupilo povrće

Cijena graha jednaka cijeni svinjetine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki studenti ostali su bez jaja, sira, salame i voća zbog previsoke nabavne cijene. Uskoro bi čini se mogli ostati i bez graha čija je nabavna cijena na nekim hrvatskim tržnicama dosegnula 40 kuna.

Prodavači na tržnicama u tišini su digli cijene mnogim proizvodima. Pravdaju se skupom proizvodnjom i troškovima. Teško se kupci na tržnici nagovaraju na još koju sitnicu. Većini je sve skupo preskupo. Luk košta 15 kuna, a cijena salate kristalke u posljednjih nekoliko mjeseci porasla je za 50%. Cijena joj se sada kreće oko 20-25 kuna. Prodavači to objašnjavaju nestašicom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gorko-slatki podaci Hrvati vole domaće, ali ga nema dovoljno: Pogledajte što ćemo morati uvoziti od voća i povrća Red za pučku kuhinju Pomoć najpotrebnijima Dugački red ispred pučke kuhinje: "To je slika našeg svijeta"

Prodavači se žale da ćemo uskoro i mi kupovati voće na komade kao stranci. Trgovina na malo dobila je posve novo značenje. Zima je bila jaka, a velika su im tvrde i davanja. Cijene su priznaju digli što pokazuju i službene statistike. Osim salate poskupjela je i cvjetača, banane, blitva, ali i većina drugog voća i povrća. Kupaca je kažu prodavači sve manje i manje. Nije ni čudo kad je cijena graha na nekim tržnicama dosegnula nevjerojatnih 40 kuna čime se izjednačio s kilogramom svinjetine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene