Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanac izručen Hrvatskoj zbog krijumčarenja kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski državljanin Paul Dexter Farrow, optužen za krijumčarenje 660 kilograma kokaina zajedno s Ivanom Andabakom, izručen je Hrvatskoj iz Španjolske.

Glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen dodao je kako će sutkinja toga suda Đurđa Jovanić, kojoj je dodijeljen predmet, zakazati glavnu raspravu u što kraćem roku.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Slika nije dostupna Suđenje za krijumčarenje 660 kilograma kokaina

Paula Dextera Farrowa tereti se da je u Ekvadoru zajedno s Andabakom nabavio 660 kilograma kokaina, koji su u dugoj polovici 1999. preko Gambije brodom prevezli do Rijeke.

Postupak na riječkom Županijskom sudu protiv njih dvojice pokrenut je u siječnju 2001., na temelju optužnice Županijskog državnog odvjetništva.

Još tada je riječki sud zatražio od Gambije, gdje se tada nalazio Dexter Farrow, njegovo ispitivanje i dostavljanje dokumentacije vezane uz taj kazneni postupak, no Gambija, kaže Sršen, to do danas nije učinila.

Ministarstvo vanjskih poslova RH obaviješteno je 2002. da je Dexter Farrow 2001. godine repatriran u Veliku Britaniju gdje je odlukom londonskog Visokog suda pušten iz pritvora zbog "nedostatka javnog interesa", naveo je Sršen.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova utvrdilo je u studenome 2002. da se Dexter Farrow nalazi na teritoriju Španjolske kao i da njegovo izručenje traži i Italija zbog odsluženja šestogodišnje zatvorske kazne zbog sudjelovanja u nezakonitoj trgovini drogom. 

Njegovo izručenje Hrvatskoj u Španjolskoj je odobreno 2003., a prošle je godine njegovo izručenje odobrio i nadležni sud u Italiji po zahtjevu Županijskog suda u Rijeci.

Dexter Farrow nalazi se u pritvoru riječkoga zatvora.

Prvooptuženi u tom kaznenom postupku Ivan Andabak početak glavne rasprave očekuje na slobodi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene