Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje za krijumčarenje 660 kilograma kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Rijeci ponovno je počela glavna rasprava na suđenju Ivanu Andabaku i britanskom državljaninu Paulu Dexteru Farrowu za krijumčarenje 660 kilograma kokaina.

Rasprava je ponovno pokrenuta zbog toga što je Farrow danas prvi put bio u sudnici u Rijeci, nakon što je Hrvatskoj izručen početkom veljače.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu

Pred sudskim vijećem, kojim predsjeda sutkinja Đurđa Jovanić, pročitana je optužnica u kojoj se umirovljenog generala HVO-a Ivana Andabaka tereti za organiziranje prijevoza kokaina u kontejneru iz Ekvadora preko Rijeke, s krajnjim odredištem u Gambiji. Kontejner je krajem 1999. došao željeznicom iz belgijske luke Antwerpena, gdje je stigao iz Ekvadora, stoji u optužnici.

Nakon što je kokain otkriven u riječkoj luci, kontejner, u kojemu je ostavljeno nekoliko kilograma kokaina, proslijeđen je do krajnjeg odredišta. U Gambiji ga je dočekao Paul Dexter Farrow koji je preuzeo ostatak droge nakon čega je i uhićen, tvrdi državno odvjetništvo.

Deklarirana roba u kontejneru bila je konzervirana tunjevina.
Sudsko vijeće predložilo je čitanje iskaza svjedoka u dosadašnjem tijeku rasprave, ali su to branitelji okrivljenika, kao i oni sami, odbili te je nastavak rasprave određen za 11. travnja kada bi svjedoci ponovno trebali dati iskaze.

Budući da Farrow do sada nije bio nazočan vođenju postupka, branitelji su zahtijevali da mu se omogući da i osobno čuje iskaze svjedoka.

Hrvatskoj je Farrow izručen iz Italije, gdje je služio zatvorsku
kaznu zbog drugog slučaja trgovine drogom.

Postupak na riječkom Županijskom sudu protiv njih dvojice pokrenut je u siječnju 2001., na temelju optužnice Županijskog državnog odvjetništva. Nastavak glavne rasprave Farrow će čekati u pritvoru, a Andabak se brani sa slobode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene