Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na pitanje je li kao ministar mogao više kontrolirati što se događa u HAC-u, Božidar Kalmeta je odgovorio da to nije bio njegov posao.


Bivši ministar prometa Božidar Kalmeta nije želio komentirati nova uhićenja u aferi Remorker, već je samo rekao neka institucije rade svoj posao.

Vezani članci Slika nije dostupna Mjesec dana istražnog zatvora za osumnjičene u 'aferi Remorker' Slika nije dostupna Karamarko: Nitko od privedenih nije član HDZ-a

Na pitanje je li kao ministar mogao više kontrolirati što se događa u HAC-u, Kalmeta je kratko odgovorio. 'To nije bio moj posao kao ministra. I danas se svašta događa po ministarstvima i to nitko ne kontrolira', rekao je Kalmeta.

>> Nastavak afere Remorker: Uhićeni bivši direktori HAC-a

Podsjetimo, u četvrtak su uhićeni nekadašnji predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo, bivši član Uprave Marijo Lovrinčević te Sandro Vukelić, nekadašnji direktor sektora građenja u HAC-u.

Lovrinčević je uhićen zbog sumnje da je davao i primao mito. Prskalo i Lovrinčević dovode se u vezu s još nekoliko afera u HAC-u. U veljači im je počelo suđenje za zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju Skladgradnja.

Tereti ih se da su HAC oštetili za više od 58 milijuna kuna jer su Skladgradnji, tvrtki u vlasništvu Slavena Žužula, omogućili izgradnju odmorišta uz autocestu kod Ploča koje nije bilo predviđeno. Obojica su se na početku suđenja izjasnili da nisu krivi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook