Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branko Bačić

Branko Bačić novi je ministar zadužen za obnovu: Već je jednom bio ministar graditeljstva, visoko je pozicioniran u HDZ-u

Branko Bačić, koji je predložen za novog potpredsjednika Vlade i ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, potpredsjednik je HDZ-a i predsjednik Kluba HDZ-a u Saboru, a u svojoj karijeri već je bio ministar graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Bačić je dosad više puta izabran za saborskog zastupnika HDZ-a. Nakon ulaska u Sabor 2003. godine imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu mora, prometa, turizma i razvitka, a nakon ponovnog izbora za zastupnika 2007. zamrzava mandat zbog imenovanja državnim tajnikom u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Bio je i načelnik općine Blato na Korčuli, a 2010. godine prvi put sjeda u ministarsku fotelju. Te je godine, nakon rekonstrukcije Vlade, bio imenovan ministrom graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Nakon parlamentarnih izbora 2011. godine ponovno je izabran za zastupnika u Hrvatski sabor, gdje je obnašao dužnosti predsjednika raznih saborskih odbora, a 2016. godine postaje predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika.

Pročitajte i ovo Ivan Paladina IZAŠAO PRED NOVINARE Ivan Paladina: "Odlazak sam premijeru najavio prije dva mjeseca"

Pročitajte i ovo Nataša Tramišak AKTIVIRAT ĆE SABORSKI MANDAT Nataša Tramišak o smjeni s mjesta ministrice: "U kratkom razgovoru s premijerom nisam dobila adekvatan odgovor iz kojeg razloga to čini"

Član je HDZ-a od 1990. godine. U tri navrata biran je za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, čiji je i aktualni predsjednik.

Od 2008. godine član je Predsjedništva HDZ-a, a dužnost glavnog tajnika HDZ-a obavljao je od 2009. do 2012. godine.

Bačić je rođen 1959. godine, završio je Geodetski fakultet u Zagrebu i diplomirani je inženjer geodezije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene