Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZAŠAO PRED NOVINARE

Ivan Paladina: "Odlazak sam premijeru najavio prije dva mjeseca"

Premijer Andrej Plenković na konferenciji za medije potvrdio je smjenu ministra Ivana Paladine i ministrice Nataše Tramišak, nakon čega je i Paladina izašao pred novinare.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković napravio je rekonstrukciju Vlade u kojoj su smijenjeni ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina i ministrica Nataša Tramišak.

Nakon što je Plenković u Banskim dvorima potvrdio smjenu ministara, Paladina je u Ministarstvu izašao pred novinare.

"Svoj odlazak iz Vlade premijeru sam najavio prije otprilike dva mjeseca i dogovorili smo se da ću početkom ove godine napustiti mjesto ministra", rekao je.

Dodao je da je pritisak obnove Banovine bio prevelik za njega i njegovu obitelj, koja mu je, rekao je, na prvom mjestu, te je to primarni razloga njegova odlaska iz Vlade.

Pročitajte i ovo Marin Piletić PRESICA U VLADI Ministar Piletić otkrio broj posvojene djece iz DR Konga u Hrvatskoj: "Nisu bila pod nadzorom Centra"

Pročitajte i ovo Kuna i euro Zbogom, hrvatska valuto! Broji se sitno: Uskoro se opraštamo od kune, ove detalje trebate znati o euru i dvojnom iskazivanju cijena

Bivši se ministar također osvrnuo na svoj rad te je rekao da se njegovim dolaskom ubrzala obnova.

"Ako se ovako nastavi, osjećam veliki optimizam da ćemo iskoristiti sav novac iz fondova Europske unije", rekao je Paladina pa dodao: "Očekivanja javnosti izrazito su visoka, a položaj ministra je ograničen i puno manji nego što javnost misli."

Na kraju obraćanja istaknuo je da neće koristiti mogućnost naknade 6+6 i rekao da je na početku njegova mandata bilo puno nagađanja o njegovim motivima za prihvaćanje ministarske pozicije.

"Nadam se da je danas svima jasno da je moj cilj bio ubrzanje procesa obnove. Ako moj odlazak tome doprinese, ja ću biti jako sretan i jako zadovoljan", rekao je te poželio sreću svojem izglednom nasljedniku Branku Bačiću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene