Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Intervenirao sam i rekao da to nije točno'

Bebić: Nisam propustio zaštititi premijerku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić odbacio je danas tumačenja da je tijekom aktualnog prijepodneva propustio zaštititi premijerku Jadranku Kosor od uvredljivih kvalifikacija i napada saborske oporbe.

'Ne znam kako tko komentira, ali ja sam pozorno pratio raspravu. Prvi dio nisam razumio radi galame i zato što je zastupnica koja je govorila sjedila u zadnjoj klupi, ali znam da je u dva navrata optužila vladu za slanje policije na prosvjednike, a onda je za isto optužila premijerku. Ja sam intervenirao i rekao da to nije točno i da se u sabornici ne smiju iznositi objede i uvredljive kvalifikacije', objasnio je Bebić, u emisiji 'S Markovog trga' Hrvatskog radija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što se na kraju istražuje? Istraga i transkripti: 'Ne može se postupati kako kome padne na pamet' Slika nije dostupna Nastavljaju do daljnjega Bebić primio branitelje koji štrajkaju glađu zbog haških presuda

Dodao je da se u Saboru može postaviti svako pitanje, ali da uvijek inzistira da ta pitanja ne budu uvredljiva. 'Dozvolio sam demokratsku i življu raspravu, ali i upozorio da ne smije biti vrijeđanja', kazao je Bebić, koji smatra da je rasprava bila 'u okviru onog što se može očekivati od jedne dinamičnije i burnije rasprave kakva je aktualno prijepodne'.

Bebić je uvjeren i da rasprave u Saboru nisu žešće od rasprava u drugim parlamentima, kao i da saborski Poslovnik, kad ga se striktno primijeni, omogućuje kvalitetnu raspravu i dobru atmosferu u sabornici.

Očekuje da će zapošljavanje glasnogovornika olakšati posao i novinarima, jer je 'neprihvatljivo da tv-ekipe hodaju po hodnicima i očekuju da netko otvori vrata, kako bi mu postavile pitanje na koje nije pripremljen, a poslije govorile da nije kompetentan'. Bebić je zadovoljan radom sadašnjeg saborskog Ureda za informiranje, ali smatra da 'treba netko u komunikativnom dijelu, tko bi bio na raspolaganju novinarima'.

Na pitanje zašto se kasni s ustavnim promjenama, koje se po ranijim najavama očekivalo do ožujka, Bebić je kazao kako je i sam pomalo razočaran što Ustav još nije promijenjen. Uvjeren je da će se ustavne promjene donijeti u svibnju te da će Sabor uspjeti na vrijeme prihvatiti zakonske izmjene potrebne za dovršetak pregovora s EU. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene