Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvaranje memorijalnog centra i kapelice

ATJ Lučko slavi 21. rođendan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Antiteroristička jedinica Lučko slavi 21. obljetnicu!

Oni su najelitnija postrojba MUP-a. Fizički i psihički najspremniji. S naoružanjem kao bilo koja jedinica u svijetu. U medijima ne istupaju. Pogotovo ne imenom i prezimenom. 'Ustvari to je posao kao i svaki drugi, ali radi opet nekog rizika koji postoji radi neke osvete bi bilo u redu da budemo u anonimnosti', kaže pripadnik ATJ Lučko.

Pročitajte i ovo Lovro Gersner, hrvatski branitelj 87 žrtava Okrutna pogubljenja: "Rekli su da idemo brati grožđe. Jednog su odmah ubili i znali smo da nema od branja ništa. Postavili su nam minsko polje" Slika nije dostupna opremljeni od glave do pete 30. obljetnica osnutka ATJ Lučko: "Sada samo na razini europskih i svjetskih specijalnih policijskih postrojba"

 

Osnovani kao jedna od najznačajnijih ratnih postrojbi, sudjelovali su na gotovo svim bojišnicama. Danas imaju drukčiju ulogu. Popularno zvani, specijalci, rješavaju najriskantnije situacije. Asistiraju i krim policiji, čuvaju štićene osobe. Na intervencije idu s 30 kilograma opreme na sebi. 'Ne mislim na taj način da riskiram svoj život, ne riskiram ga ni ništa ni više ni manje nego čovjek koji radi u nekoj šumariji, ljevaonici ili nešto...Što se tiče ovog posla, ovo je nešto savršeno, ne znam hoćete li me shvatiti, ali ja obožavam doći na svoj posao', tvrdi specijalac.

Zapovjednik Alen Klabot u jedinici je od prvog dana. Zajedno s kolegama ponosan što je pri kraju završetak projekta Memorijalnog centra i kapelice. 'To obilježava sve koji su prošli. Obilježava kako smo se osjećali 90-ih godina. Obilježava sve one koji će doći nakon nas, a i ono što je posebno za istaknuti - sve one poginule i ranjene', ističe on.

Na prvi pogled opasni, no iza ovih fantomki kriju se obiteljski ljudi. Prosjek godina, više od 30. Ljudi su to hladne glave, sportaši i zaljubljenici u svoj posao. U većini slučajeva krizu rješavaju bez ispaljenog metka, riskirajući svoj život za drugog.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene