Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezavisni kandidat Boris Mikšić

'Arbitražni sporazum poražavajući je za hrvatsku budućnost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni predsjednički kandidat Boris Mikšić smatra odluku Hrvatskog sabora o davanju suglasnosti Hrvatskoj vladi za potpisivanje arbitražnog sporazuma između Slovenije i Hrvatske poražavajućom za hrvatsku budućnost i ocjenjuje da taj sporazum omogućava otvaranje novih problema u rješavanju teritorijalnih pitanja sa zemljama u hrvatskom okružju.

'Predsjednica hrvatske Vlade, s blagoslovom Sabora trguje hrvatskim teritorijem. Da nam je netko 1991. rekao da će se za 18 godina HDZ odricati hrvatskog mora, podmorja, prirodnih bogatstava, činilo bi nam se to potpuno nemogućim', navodi Mikšić u današnjem priopćenju u kojem naglašava da je očuvanje teritorijalnog integriteta prvi i osnovni cilj ove i bilo koje druge hrvatske Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liste predali Udružena ljevica i Boris Mikšić Slika nije dostupna Osijek: Boris Mikšić predstavio svoju nezavisnu listu

'Podupiranjem Sporazuma o arbitraži i vladajuća stranka i oporba dale su do znanja hrvatskoj javnosti na koji način oni namjeravaju voditi Hrvatsku', nastavlja nezavisni predsjednički kandidat i ocjenjuje kako je 'jedino Crkva tračak razuma u sveopćoj borbi za vlast'.

'Vrijeme je za radikalne promjene'

Mikšić smatra da je u Hrvatskoj 'došlo vrijeme za radikalne promjene'. 'Gospodarstvo je u kolapsu, naprečac se sazivaju sjednice Vlade i Sabora na kojima se donose odluke poražavajuće za hrvatsku budućnost. Nadam se da su hrvatski građani ovaj put spremi zaustaviti ovaj put prema dnu. Trebaju nam novi lideri koji se mogu čvrsto postaviti prema situaciji u zemlji i prema EU', ocjenjuje Mikšić i poručuje kako će se, bude li izabran za hrvatskog predsjednika, snažno 'boriti za očuvanje hrvatskog teritorijalnog integriteta'. 'Niti jedna kap hrvatskog mora ne pripada našim susjedima i ovaj je sporazum otvaranje Pandorine kutije iz koje mogu izaći samo problemi u rješavanju teritorijalnih pitanja sa zemljama u hrvatskom okružju', upozorava Mikšić. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene