Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV

Stručnjak o muškarcu koji je planirao atentate na političare: "To su osobe koje se najteže otkrivaju"

Podignuta je optužnica protiv muškarca koji je zbog korona-mjera planirao likvidaciju hrvatskih političara, liječnika, novinara. Tereti ga se za planiranje terorističkih aktvionosti. Riječ je o starom policijskom znancu kojeg sumnjiče za počinjnje više kaznenih djela razbojništva.

"Muškarca policija tereti za planiranje terorističkih aktivnosti. Više puta je uhićivan zbog razbojništva. Policija je pronašla više vrsta različitog oružja, noževa, ručnih bombi. Oduzeta je i veća količina novca", rekao je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić o 53-godišnjaku.

Čak je imao i zaštitarsku jaknu. Sve je detaljno isplanirao putem interneta. O svemu se oglasio i premijer Andrej Plenković. Njegovu izjavu možete pogledati >>OVDJE.

Ante Letica iz Instituta za istraživanje hibridnih sukoba za Dnevnik Nove TV komentirao je ovaj slučaj. "To pokazuje da se ozbiljno pripremao za izvršenje kaznenih djela i to je vrlo opasno. Službama koje brinu o sigurnosti naših najviših predstavnika treba biti alarm da još bolje rade svoj posao", ističe Letica.

O procjeni SOA-e ovisi koliko je nečija sigurnost ugrožena, dodaje Letica koji se osvrnuo i na pitanje koliko su pojedinci zapravo opasni.

"Ako je to ovo što DORH kaže, onda se radi o usamljenom vuku. To su osobe koje se najteže otkrivaju. Nemaju organizaciju ni strukturu. Njih je vrlo teško pratiti i dokumentirati njihovu djelatnost te ih na kraju procesuirati", upozorava Letica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon gotovo godinu dana Izašao iz Remetinca na slobodu: Ukinut istražni zatvor Marku Franciškoviću

Pročitajte i ovo Parlametar OTVORENOST I SIGURNOST Doznajemo hoće li građani uskoro moći na zabranjeni trg: "Na temelju prikupljenih saznanja..."

Naime, 53-godišnjak je bio pristaša jedne od organizacije koja se zalagala za nedemokratske načine svrgavanja aktualne vlasti.

Letica, se, kako kaže, nada da SOA prati i takve strukture i da se prema njima zakonski postupa.

Ako se 53-godišnjaku dokaže krivnja prijeti mu od 3 pa sve do 15 godina zatvora. 

Cijeli razgovor s Antom Leticom pogledajte u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene