Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica GLAS-a (Građansko-liberalni savez) i zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Anka Mrak-Taritaš okomila se na zagrebačkog gradonačelnika zbog lošeg upravljanja gradskim financijama.


"Milan Bandić konačno je dokrajčio Zagreb, grad koji ima najveći proračun i najveći prirez u Hrvatskoj", izjavila je danas predsjednica GLAS-a (Građansko-liberalni savez) i zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Anka Mrak-Taritaš.

Vezani članci Ilustracija Prosječna plaća u metropoli je rasla, ali što donosi jesen? Jedna se djelatnost baš istaknula Zagreb, ilustracija Tragedija u centru Zagreba: Biciklom zapeo za tramvajsku prugu pa preminuo na licu mjesta

"Zagreb ima 60 % veći proračun po stanovniku od ostatka Hrvatske, ali ovaj rastrošni pajac koji je mislio da može raditi što hoće uspio ga je otjerati u bankrot – prije svake male općine ili grada", dodala je. Anka Mrak-Taritaš komentirala je odluku pod imenom Mjere privremene obustave izvršavanja Proračuna Grada Zagreba za 2020., koju je potpisao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, naglasivši da se radi o objavi bankrota Zagreba.

"Dok drugi gradovi predstavljaju mjere za pomoć svojim gospodarstvima u vrijeme korone, Zagreb je pao na koljena. Sada su, nažalost, na naplatu došli svi loši poslovi i katastrofalne odluke Milana Bandića. Prenapuhane cijene za svaki i najmanji poslić u gradu i novac koji odlazi tko zna gdje, njegovi kumovi i partneri, zapošljavanja bez kriterija, kraja i konca, kupovanje birača mjerama kao što je roditelj odgojitelj – omča oko vrata Zagreba se zategnula“, upozorila je predsjednica GLAS-a, priopćili su iz stranke.

Anka Mrak-Taritaš podsjeća da su i Državna revizija i sama zagrebačka pročelnica za financije već dulje vrijeme upozoravali na neodrživost gradskih financija i potrebu brzih i ozbiljnih promjena. "Ali za njih nije bilo sluha, kao ni za naše prijedloge", dodala je Mrak-Taritaš te podsjetila da je u proceduri Gradske skupštine Grada Zagreba upravo zahtjev GLAS-a da se predstavi detaljno financijsko izvješće Grada, s planom suočavanja s dugovima.

"Taj zahtjev uputili smo prije korone i potresa jer je bilo jasno kako stvari stoje i ne smijemo sada dopustiti Bandiću da se izvlači na ta dva događaja. Za financije Grada Zagreba Milan Bandić je bio puno veća šteta i od korone i od potresa", naglasila je.

"Godine upravljanja ovog katastrofalno lošeg gradonačelnika, s promašenim ulaganjima i odlukama, novcem koji curi na sve strane, a bez trunke pametnog planiranja ili razvoja, došle su na naplatu. Naravno, u najgori mogući trenutak", zaključila je Mrak-Taritaš, koja očekuje da je sljedeća žrtva koja će pasti Zagrebački holding. "Holding i Grad ionako funkcioniraju kao spojene posude - stalno se pretače iz jedne u drugu, a kod tog pretakanja iscurile su milijarde."

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju