Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRATAK RAZGOVOR

Vukovar je i njih ujedinio, barem na tren: Pogledajte kako je Plenković prišao Milanoviću

Aktualno Galerija +0 Kolona sjećanja - 2 Galerija 1/1 >>
Nakon medijskih loptanja izjavama i teškim optužbama sjećanje na žrtve Vukovara primirilo je, barem na tren, dvojicu predsjednika. Premijer Andrej Plenković i predsjednik Republike Zoran Milanović susreli su se u Vukovaru, rukovali i izmijenili nekoliko rečenica.

Obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U Vukovaru na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. - 2021. pod nazivom "Vukovar - mjesto posebnog pijeteta", sudjeluje cijeli hrvatski državni vrh pa tako i predsjednik Republike i bivši premijer Zoran Milanović te predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.



Njihov sukob traje već mjesecima, uz povremena zatišja, a privremeno primirje dogodilo se u Vukovaru na svečanom obilježavanju 30. godišnjice pada grada, naime, njih dvojica su pri susretu rukovali te kratko razgovarali.

Pročitajte i ovo Mirela Hutinec KOLIJEVKA CIVILIZACIJE Vukovarska tajna za koju više znaju u svijetu nego kod nas: Kao ni Vučedol, ni Vukovar još nije do kraja ispričana priča
Pročitajte i ovo Građani na ulicama Vukovara - 2 IMA BUDUĆNOSTI Grad na Dunavu uspješno se bori za bolju budućnost: ''Kunu se u Vukovar i daju mu crkavicu, a Vukovar nije grad koji prosi''

''Pozdravio sam ga jer su došli iza nas. Razgovarali smo o tome da je važno ovako bitan dan za slobodu Hrvatske s najvećim dostojanstvom i poštovanjem još jedno obilježemo. Da se pokaže jedinstvo hrvatskog naroda. Bez obzira koje smo generacije, kakvog smo svjetonazora i mislim da je to dobro. Razgovarali smo i o dolasku francuskog predsjednika idući tjedan'', rekao je Plenković za Dnevnik Nove TV o razgovoru s Milanovićem.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene