Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sutra završava proces digitalizacije Hrvatske.


Ugasit će se analogni signal i u posljednjoj regiji D4, koja obuhvaća Grad Zagreb, Zagrebačku županiju, dijelove Karlovačke i Krapinsko-zagorske te Sisačko- moslavačke županije. Svi oni koji još uvijek nisu nabavili digitalne prijamnike, već od sutra neće moći gledati svoj omiljeni TV-program.

Vezani članci Ivana Paris Nakon iznenadnog razvoda od bivšeg mistera, jedna od najzgodnijih Hrvatica ponovno ljubi Selena Gomez i Justin Bieber (Foto: AFP) Svi su mislili da su savršeni zajedno, no iza zatvorenih vrata ona je bila žrtva nasilja

Iz prostorije centra odašiljača i veza na Sljemenu Hrvatska će sutra konačno u potpunosti ući u digitalno doba. Pritiskom nekoliko prekidača završit će era analognog signala. Slika će putem digitalnog signala biti vidno kvalitetnija.

>> Hrvatska se digitalizira, zbogom lošoj slici s ekrana

Tako da oni koji još uvijek nisu nabavili digitalne prijamnike, moraju to učiniti, jer inače već od sutra neće moći gledati niti jedan nacionalni program. Svih milijun i pol TV-kućanstava dosad je već trebalo primiti kupone za popust pri kupnji tzv. DVBT prijamnika. Taj uređaj može se nabaviti u većini trgovina s elektroničkom robom.