Obavijesti Video Pretražite Navigacija
060 9000

Glazbeni spektakl ''Želim život" održan na zagrebačkom Trgu: Prikupljeno više od 170.000 eura

Aktualno Galerija Ana Rukavina Ana Rukavina Foto: Dnevnik Nove TV Call centar Humanitarne zaklade Želim život - 29 Call centar Humanitarne zaklade Želim život - 29 Foto: Darko Tomas/Cropix Call centar Humanitarne zaklade Želim život - 28 Call centar Humanitarne zaklade Želim život - 28 Foto: Darko Tomas/Cropix Koncert Želim život na glavnom zagrebačkom trgu - 10 Koncert Želim život na glavnom zagrebačkom trgu - 10 Foto: Vanesa Pandzic/Cropix +60 Call centar Humanitarne zaklade Želim život - 8 Galerija 1/65 >>
Na zagrebački Trg bana Jelačića vratio se najveći humanitarni koncert "Želim život", zaklade Ana Rukavina i Nove TV. Nakon tri godine stanke zbog korone konačno smo ga dočekali. I ovaj put bila je odlična atmosfera. Do kraja godine otvorena je i telefonska linija 060 9000. Pozivima možete sudjelovati u rastu Zaklade koja ima više od 63.000 darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Nakon tri godine pauze zbog koronavirusa Nova TV i Zaklada Ana Rukavina u subotu su ponovno okupili brojne ljude velikog srca na tradicionalnom koncertu ''Želim život''.  

U bogatom glazbenom programu nastupaju poznata hrvatska glazbena imena poput Prljavog kazališta, Vatre, Miroslava Škore, Lidije Bačić, Damira Kedže, grupe Feminnem, Luke Nižetića, Klape Cambi, Mile Kekina, Lorene Bućan i Zsa Zse.

Humanitarni broj 060 9000

Samo tijekom prvih sat vremena koncerta prikupljeno je više od 80.000 eura, a vrlo brzo ta je brojka premašila 130.000. Do kraja večeri iznos je dosegao 173.000 eura, a humanitarni broj 060 900 ostaje otvoren za donacije do kraja godine. 

Humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina - 6 Call centar Humanitarne zaklade Želim život - 20 (Foto: Darko Tomas/Cropix)

Zaklada Ana Rukavina u humanitarnoj akciji u subotu navečer pod sloganom "Želim život" prikupljala je novac za liječenje onkoloških pacijenata krvotvornim matičnim stanicama iz Registra donatora.

Novčane donacije za rad Zaklade prikupljane su telefonskim pozivima na broj 060 9000 (0,66 eura/5 kuna). Donacije se prikupljaju i za stručno osposobljavanje hematologa i medicinskih sestara te kupnju medicinske opreme radi liječenja onkoloških pacijenata krvotvornim matičnim stanicama iz Registra donatora.

U pozivnom centru humanitarnog koncerta sudjelovali su i predsjednik Vlade Andrej Plenković u pratnji ministara Beroša, Fuchsa i Filipovića te predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina - 6 Andrej Plenković (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim članova Vlade, u pozivnom centru bile su i brojne druge osobe iz javnog i političkog života, uz voditelje Mariju Miholjek, Petra Perežu, Miju Kovačić i Igora Mešina.

Želim život - riječi su kolegice, novinarke Ane Rukavine koja je svojim pozivom za pomoć u borbi protiv leukemije digla Hrvatsku na noge.

Humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina - 6 Voditelji Renata Končić i Frano Ridjan (Foto: Vanesa Pandzic/Cropix)

Zaklada se doista može pohvaliti velikim uspjesima proteklih godina, a kakvi su im planovi za dalje, otkrio je medicinski direktor zaklade Mirando Mrsić, s kojim su razgovarali Petar Pereža i Marija Miholjek.

 

Humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina - 6 Koncert Želim život na glavnom zagrebačkom trgu - 10 (Foto: Vanesa Pandzic/Cropix)

Humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina - 6 Prljavo Kazalište na koncertu Želim život (Foto: Vanesa Pandzic/Cropix)

Kad se osvrnete 17 godina unatrag, na što ste osobno najponosniji i što još imate u planu?

"Sav se naježim kad se sjetim 2006. godine kad smo tu bili na trgu. Tada smo razmišljali što ćemo napraviti, računali smo da ćemo pokrenuti registar, da ćemo pokrenuti banku. Moja intimna želja bila je da pošaljemo naše mlade ljude u svijet. Nisam mislio da ćemo to ostvariti, ali, evo, 18 godina - sve smo ostvarili", kazao je Mrsić.

Pročitajte i ovo Mario Banožić - 1 Što se čeka? Zašto Banožić još nije ispitan? Policija za Dnevnik Nove TV priznala jednu stvar

Ostvarilo se i puno više. I medicinske sestre idu na edukaciju.

"Imamo 63.000 darivatelja u registru. Jedanaesti smo u svijetu, ispred nekih puno bogatijih zemalja. Poslali smo naše mlade ljude u svijet. Medicinske sestre šaljemo u svijet. Puno mi je srce uspjeha", kazao je Mrsić.

Voditelji Dnevnika Nove TV medicinskog direktora zaklade pitali su i kako bi mladima koji su tada bili djeca približili Anu i sve za što se borila.

"Registar je u ovom trenu jedan od najmlađih registara, što znači da je poruka Ane Rukavine 'Želim život' poruka koja rađa emociju. To je ono što vi možete osjetiti jer 'želim život' moćna je poruka, dopire do svih koji žele postati članovi registra i koji dođu na Trg i slave život", kazao je Mrsić i dodao kako mladi ljudi prihvaćaju tu poruku.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.

Ako ne možete biti uživo na glavnom zagrebačkom trgu, prijenos koncerta možete pratiti na programu Nove TV i na našim online platformama, na kojima pripremamo i novitete.

''Ove godine odlučili smo privući mlađu publiku, naravno preko društvenih mreža, tako da će moj zadatak biti javljanja uživo na Instagramu, TikToku, platformama Nove TV i na taj način ćemo nekako ove mlade generacije koje možda nisu upoznate s tom pričom koliko bi trebale biti pokušati privući da nas prate, gledaju, možda i dođu na koncert. Mislim da će to biti super i malo opušteniji razgovori sa svim tim ljudima koji će se odazvati u naš pozivni centar, a to su poznate osobe iz javnog i političkog života tako da će biti zanimljivo'', objasnila je reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus.

Pročitajte i ovo Intervencija vatrogasaca u Makarskoj - 3 Traži dom FOTO Intervencija koja se rijetko viđa! Sve je počelo pozivom iz lokalne trgovine: "Opasnost je posvuda, pogotovo za ove malene"

Humanitarni broj 060 9000 otvoren je do kraja prosinca, a na samu večer koncerta na pozive građa odgovarat će i osobno na njima zahvaljivati brojni uzvanici iz političkog i javnog života. Cijena poziva iznosi 0,66 eura (+ PDV), odnosno 5 kuna.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene