Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se čeka?

Zašto Banožić još nije ispitan? Policija za Dnevnik Nove TV priznala jednu stvar

Aktualno Galerija Mario Banožić - 1 Mario Banožić - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Mario Banožić - 2 Mario Banožić - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Mario Banožić - 3 Mario Banožić - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Mario Banožić - 4 Mario Banožić - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Mario Banožić - 5 Galerija 1/5 >>
Gotovo dva tjedna od prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 40-godišnjak, Mario Banožić još uvijek nije ispitan. Što se čeka, istražila je reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

Kada će Mario Banožić biti ispitan zbog prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao Goran Šarić?

Lopticu prebacuju Županijsko državno odvjetništvo i policija ,koja je, nakon što je u medijima objavljeno da je Banožić pušten na kućno liječenje, priznala za Dnevnik Nove TV: "Postaja prometne policije Vinkovci nije zaprimila obavijest ili najavu bolnice o otpuštanju osumnjičenika. Napominjemo da se daljnje postupanje poduzima u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom", priopćila je PU vukovarsko-srijemska.

Pročitajte i ovo Očevid na mjestu eksplozije u zagrebačkom Rudešu - 3 oštećeni auto i pročelje zgrade Još jedna eksplozija u zagrebačkom Rudešu: Policija otkrila o čemu se radi

"Nema hodograma u smislu da je on propisan zakonom. Ovdje ja ne vidim odgovornost same bolnice, ako Županijsko državno odvjetništvo ili policija od bolnice nisu tražili podatak kada će i na koji način pacijent biti pušten iz bolnice", komentirao je odvjetnik Fran Olujić.

Takav zahtjev bolnica nije dobila, doznaje Dnevnik Nove TV u razgovoru s vodstvom bolnice. Poručuju i kako su sve što je od njih traženo - i učinili.

Banožića ni u bolnici nije čuvala policija, a državno odvjetništvo u Vukovaru još uvijek nije primilo kaznenu prijavu.

Pročitajte i ovo Joso Gracin Joka tuga u HGSS-u Tužan opraštaj od omiljenog kolege: "Još jedan anđeo iz redova HGSS-a pazi na nas"

"Iz policije nam, na ponovljeni upit, nisu odgovorili jesu li kaznenu prijavu već podnijeli i kada će ispitati Banožića", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

Bez obzira na to koliko će proći do ispitivanja, bivšem ministru to neće ostaviti prostor za manevar, uvjerava Fran Olujić.

"Kod ove vrste kaznenih dijela manje je bitno što će reći sam okrivljenik, pitanje je sjeća li se on nastanka prometne i hoće li se sjetiti, kakva god obrana da bude, većina dokaza već je fiksirana", rekao je Olujić.

I dalje ostaje otvorena opcija da Banožiću bude određen istražni zatvor ili mu bude izrečena neka druga mjera opreza.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene