Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Sjedinjenih Država Barack Obama u petak je nastavio pokušaje spašavanja američke automobilske i financijske industrije zatraživši od bankara da prodaju svoju 'toksičnu' imovinu, a od svoje skupine za automobilsku industriju da finalizira plan spašavanja.


Obama se susreo u Bijeloj kući s vodećim bankarima i istaknuo važnost uklanjanja 'toksične' imovine iz proračuna kako bi financijske institucije mogle nastaviti davati zajmove.

>> Obama obećao pomoć, dionice GM-a skočile za više od 14 posto

Vezani članci Slika nije dostupna Tko je dobio ulaznice za film 'Wall Street: Novac nikad ne spava' Slika nije dostupna Greška u algoritmu uzrok katastrofalnog pada na Wall Streetu

Mnogi su bankari izrazili potporu javno-privatnom partnerstvu pomoću kojeg bi se otkupilo do bilijun dolara neproduktivnih zajmova od banaka no pitanje koliku cijenu odrediti za te dugove je ostalo neodgovoreno. Neke banke su sklonije riješiti se tih sredstava kasnije, kada se gospodarstvo oporavi.

'Predsjednik je počeo govoriti o važnosti rješavanja toksične imovine i toga da banke ponovno počnu davati zajmove', rekao je glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs.