Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susreo se s vodećim bankarima

Obama pokušava spasiti Wall Street

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sjedinjenih Država Barack Obama u petak je nastavio pokušaje spašavanja američke automobilske i financijske industrije zatraživši od bankara da prodaju svoju 'toksičnu' imovinu, a od svoje skupine za automobilsku industriju da finalizira plan spašavanja.

Obama se susreo u Bijeloj kući s vodećim bankarima i istaknuo važnost uklanjanja 'toksične' imovine iz proračuna kako bi financijske institucije mogle nastaviti davati zajmove.

Pročitajte i ovo Banka - 4 Bolje biti dužnik, nego štediša Banke u Hrvatskoj trljaju ruke, ali građani zbog jedne stvari mogu biti zadovoljni Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male

>> Obama obećao pomoć, dionice GM-a skočile za više od 14 posto

Mnogi su bankari izrazili potporu javno-privatnom partnerstvu pomoću kojeg bi se otkupilo do bilijun dolara neproduktivnih zajmova od banaka no pitanje koliku cijenu odrediti za te dugove je ostalo neodgovoreno. Neke banke su sklonije riješiti se tih sredstava kasnije, kada se gospodarstvo oporavi.

'Predsjednik je počeo govoriti o važnosti rješavanja toksične imovine i toga da banke ponovno počnu davati zajmove', rekao je glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene