Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Oporavak

Obama obećao pomoć, dionice GM-a skočile za više od 14 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama rekao je da će njegova administracija idućih dana objaviti drugi dio svojih planova za pomoć automobilskoj industriji SAD-a uz uvjet da tvrtke provedu sveobuhvatno restrukturiranje.

Naznaka dodatne savezne potpore potaknula je oporavak dionica General Motorsa, a došla je u trenutku kada je američki proizvođač najavio da je 12 posto njegovih radnika prihvatilo otpremnine. Dionice automobilske industrije su se oporavile a GM je skočio za više od 14 posto pošto su Obamine izjave potaknule očekivanja da američki dužnosnici, iako će tražiti velika odricanja od kreditora i dioničara, neće prisiljavati GM i Chrysler na stečaj.

Pročitajte i ovo Štrajk strojovođa Plan vlade propada Štrajk strojovođa Njemačku će stajati basnoslovni iznos? Nemoguće je toliku količinu prometa preseliti na ceste Ilustracija Poruka iz Davosa Iz velike multinacionalne kompanije stiglo upozorenje: "Europljani će osjetiti posljedice..."

'Očekujemo da proizvođači automobila surađuju s nama u restrukturiranju. Mi ćemo im osigurati određenu pomoć', rekao je Obama upozorivši da ako nisu spremni na nužne promjene i restrukturiranja neće novcem poreznih obveznika pokrivati njihove gubitke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene