Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HEP: Od nedjelje jeftinija struja od 21 do 7 sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HEP je izvijestio da se s povratkom na zimsko računanje vremena, od nedjelje, 29. listopada mijenjaju i razdoblja važećih dnevnih tarifnih stavova za električnu energiju, pa će se struja prema nižoj tarifi obračunavati noću od 21 sat do 7 sati.

Od 7 do 21 sat električna će se energija obračunavati prema višoj tarifi.

Pročitajte i ovo Struja, ilustracija - 1 Dobre vijesti Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego dvostruko veća od planirane u prva tri mjeseca" Ilustracija od 9 do 13 sati Bez struje u petak u Zagrebu gotovo 90 ulica, pogledajte je li među njima i vaša

Tako će se s pomicanjem sata za jedan sat unatrag (u nedjelju, 29. listopada vrijeme u 3 sata računat će se kao 2 sata) pomaknuti i vrijeme HEP-ovih tarifnih satova.

Naime, za vrijeme ljetnog računanja vremena električna energija se prema višoj tarifi obračunava u razdoblju od 8 do 22 sata, a prema nižoj tarifi od 22 do 8 sati.

Prema važećem tarifnom sustavu, građani s dvotarifnim brojilima (tzv. "bijeli" tarifni model) kilovatsat u višoj tarifi plaćaju 61 lipu (s PDV-om 0,74 lipe), a u nižoj tarifi 0,32 lipe (s PDV-om 0,39 lipa).

Uz to, građani za struju plaćaju i stalnu mjesečnu naknadu koja iznosi 15,75 kuna (s PDV-om 19,22 kune).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene