Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Jednostavno d.o.o.'

Do registracije vlastite tvrtke za samo 1 euro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Jednostavno d.o.o.' nova je vladina mjera za što lakšu registraciju tvrtke, kojom se želi motivirati što veći broj građana na ulazak u poduzetništvo.

Model bi registraciju tvrtke trebao i pojeftiniti, pa će registracija odsada stajati jedan euro umjesto 4 tisuće kuna. Trebao bi se uvesti kroz izmjene Zakona o trgovačkim društvima i to do 1. srpnja iduće godine.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Trebao bi se smanjiti i nužni financijski izdatak poduzetnika za temeljni kapital, koji sada iznosi 20 tisuća kuna, saznaje Poslovni dnevnik. Namjerava se ukinuti i obavezna registracija u Narodnim novinama, što stoji 900 kuna.

Zbog novog modela mora se intervenirati i u Zakon o sudskom registru, kako bi se spriječilo iskorištavanje mogućnosti povoljnijeg i bržeg osnivanja tvrtke od poduzetnika koji već imaju tvrtke i koje su u velikim obvezama. Poticanjem osnivanja vlastite tvrtke, Vlada smatra da će se smanjiti i broj nezaposlenih na burzi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene