Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Većina austrijskih menadžera pozitivno gleda na pristup Hrvatske Europskoj Uniji dok bi ih samo mali dio rado vidio Tursku u tom krugu, pokazalo je istraživanje o raspoloženju vodećih menadžera o poslovima u inozemstvu.


"I dok 91 posto ispitanika s optimizmom gleda na pristup Hrvatske Europskoj Uniji, prema BiH, Srbiji i Makedoniji ima znatno više zadrške. S druge strane, mišljenja o mogućem pristupu Turske u velikoj su većini negativna", izjavio je Kurt Oswald iz savjetničke tvrtke A.T. Kearney komentirajući rezultate istraživanja.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Zbog stanja u bolnicama produljuju mjere za tri regije, a popuštanje planiraju tek za svibanj: "Još uvijek treba prevladati posljednje teške tjedne" Slika nije dostupna NAJVEĆI IZAZOVI U 2016. Zemlje s najviše gospodarskog optimizma - Gdje je Hrvatska?

Pristup Turske EU podržalo bi prema tom ispitivanju samo 20 posto austrijskih menadžera.

Istraživanje su proveli A.T. Kearney i Institut za upravljanje poduzećima na Gospodarskom sveučilištu u Beču.

Gotovo svaki drugi ispitanik posljednjih je godina zabilježio povećanje prometa u poslovima s istočnom Europom za više od deset posto.

Nakon što su uglavnom zaokružena ulaganja u zemljama susjedima Austrije, austrijski menadžeri se okreću tržištima u rastu u jugoistočnoj Europi i Rusiji. "Rusija, Bjelorusija i Ukrajina tržišta su budućnosti", izjavio je Oswald.