Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Austrijski menadžeri žele Hrvatsku u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina austrijskih menadžera pozitivno gleda na pristup Hrvatske Europskoj Uniji dok bi ih samo mali dio rado vidio Tursku u tom krugu, pokazalo je istraživanje o raspoloženju vodećih menadžera o poslovima u inozemstvu.

"I dok 91 posto ispitanika s optimizmom gleda na pristup Hrvatske Europskoj Uniji, prema BiH, Srbiji i Makedoniji ima znatno više zadrške. S druge strane, mišljenja o mogućem pristupu Turske u velikoj su većini negativna", izjavio je Kurt Oswald iz savjetničke tvrtke A.T. Kearney komentirajući rezultate istraživanja.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12)

Pristup Turske EU podržalo bi prema tom ispitivanju samo 20 posto austrijskih menadžera.

Istraživanje su proveli A.T. Kearney i Institut za upravljanje poduzećima na Gospodarskom sveučilištu u Beču.

Gotovo svaki drugi ispitanik posljednjih je godina zabilježio povećanje prometa u poslovima s istočnom Europom za više od deset posto.

Nakon što su uglavnom zaokružena ulaganja u zemljama susjedima Austrije, austrijski menadžeri se okreću tržištima u rastu u jugoistočnoj Europi i Rusiji. "Rusija, Bjelorusija i Ukrajina tržišta su budućnosti", izjavio je Oswald.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene