Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Agrokor ne odustaje od planova da u svoj portfelj upiše i slovenski Mercator - Uprava najveće hrvatske kompanije dala je poslijepodne novu ponudu, doznaje Dnevnik.hr.


Ova najnovija ponuda, koju u Agrokoru zasada nisu htjeli komentirati, u Sloveniju stiže u trenutku kada nova premijerka nizom mjera traži spas za slovensku ekonomiju koja postaje novo crveno svjetlo u Uniji.

Vezani članci Mercator Fortenova: "Slovenija je neutemeljeno otuđila Agrokorove dionice Mercatora" Slika nije dostupna 'Agrokorova ponuda za Mercator je ponižavajuća i neozbiljna'

>> Agrokor potvrdio da će ponovno pokušati preuzeti Mercator

Agrokor bi preuzimanjem Mercatora nastavio širenje u regiji, ali i dodatno osnažio svoju poziciju nakon ulaska Hrvatske u Europsku Uniju. Ovo nije prvi pokušaj prodaje većinskog udjela u Mercatoru, a ni Agrokoru nije prvi put da pokušava ući u vlasništvo te slovenske tvrtke. Pri posljednjem pokušaju prodaje, hrvatski je koncern ponudio 221 euro po dionici, što su analitičari tada ocijenili znatno većom cijenom od njezine realne vrijednosti.

Ponuda se poklopila i s posjetom slovenskog predsjednika Boruta Pahora tijekom kojeg je održan i hrvatsko-slovenski gospodarski forum o jačanju suradnje dviju zemalja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook