Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Ne odustaje od planova

Agrokor dao novu ponudu za Mercator

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agrokor ne odustaje od planova da u svoj portfelj upiše i slovenski Mercator - Uprava najveće hrvatske kompanije dala je poslijepodne novu ponudu, doznaje Dnevnik.hr.

Ova najnovija ponuda, koju u Agrokoru zasada nisu htjeli komentirati, u Sloveniju stiže u trenutku kada nova premijerka nizom mjera traži spas za slovensku ekonomiju koja postaje novo crveno svjetlo u Uniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna neprijavljena kupnja Samo milijun eura: Slovenski sud drastično smanjio kaznu Agrokoru Slika nije dostupna Izvanredna uprava podnijela žalbu Sud mora u roku od dva dana donijeti odluku o dionicama koje je Slovenija oduzela Agrokoru

>> Agrokor potvrdio da će ponovno pokušati preuzeti Mercator

Agrokor bi preuzimanjem Mercatora nastavio širenje u regiji, ali i dodatno osnažio svoju poziciju nakon ulaska Hrvatske u Europsku Uniju. Ovo nije prvi pokušaj prodaje većinskog udjela u Mercatoru, a ni Agrokoru nije prvi put da pokušava ući u vlasništvo te slovenske tvrtke. Pri posljednjem pokušaju prodaje, hrvatski je koncern ponudio 221 euro po dionici, što su analitičari tada ocijenili znatno većom cijenom od njezine realne vrijednosti.

Ponuda se poklopila i s posjetom slovenskog predsjednika Boruta Pahora tijekom kojeg je održan i hrvatsko-slovenski gospodarski forum o jačanju suradnje dviju zemalja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene