Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća kod Drniša

Reporter Dnevnika Nove TV objasnio što je mađarski vojni helikopter radio u Zemuniku

Iz Zemunika javio se reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

U Dnevniku Nove TV uživo iz Zemunika javio se reporter Ivan Kaštelan s novim informacijama o stravičnoj nesreći mađarskog vojnog helikoptera koji se vraćao s obuke.

"Mađarski istražitelji već su na putu u Hrvatsku. U kontaktu su sa svojim kolegama ovdje koji su im na raspolaganju i poručeno mi je da će se istraga voditi po svim NATO standardima

Pročitajte i ovo Eksplozija u Parizu Urušilo se pročelje zgrade VIDEO Eksplozija u Parizu: Više ozlijeđenih, neki su u teškom stanju. Pretražuju se ruševine

Jako je malo službenih informacija i s hrvatske i mađarske strane. Nisu htjeli ići u detalje. Ono što je zanimljivo je da ni mađarski ministar obrane nije htio komentirati tezu o sajli koja je eventualno mogla prouzročiti da se helikopter sruši. 

Pitao sam za tu tezu i na konferenciji za medije MORH-a, poručeno mi je da se sajla ziplinea nalazi unutar kanjona i da se iznad nje nalazi dalekovod koji je bio ucrtan u mape, koji je trebao biti vidljiv svim pilotima helikoptera", rekao je reporter Ivan Kaštelan. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Ovo morate znati Priča se o regresu? Doznajte imate li na njega pravo i kada ga poslodavac mora isplatiti

Vidjeti helikoptere stranih vojski uobičajeno je u okolici Zadra od rujna prošle godine, dodao je reporter.

"U pitanju je Međunarodni centar za upravljanje posebnim letjelicama pa tako i helikopterima koji su uz Mađarsku i Hrvatsku osnovale još dvije NATO članice, Bugarska i Slovenija, kako bi zajednički bolje iskoristile novac koji ulažu u taj projekt. 

Riječ je o standardnoj dvotjednoj obuci i nije sasvim slučajno odabran Zemunik - on pruža razne mogućnosti leta, od morskih, preko otoka, obližnjih planina tako da je zbog toga Zemunik odabran u ovom slučaju", zaključio je Ivan Kaštelan. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene