Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Urušilo se pročelje zgrade

VIDEO Eksplozija u Parizu: Više ozlijeđenih, neki su u teškom stanju. Pretražuju se ruševine

Aktualno Galerija Eksplozija u Parizu Eksplozija u Parizu Foto: Afp Eksplozija u Parizu Eksplozija u Parizu Foto: Afp +0 Eksplozija u Parizu Galerija 1/3 >>
U popodnevnim satima u pariškom petom arondismanu dogodila se velika eksplozija, nakon koje je uslijedio požar u više zgrada. Više od 20 osoba je ozlijeđeno, od kojih neke teže. Nešto kasnije objavljeno je da je bila riječ o eksploziji plina.

Prema posljednjim informacijama koje prenosi BBC, ozlijeđeno je 29 osoba, od kojih njih četvero ima teške ozljede. Spasioci su na mjestu nesreće i pretražuju ruševine jer se dvoje ljudi smatra nestalima.

Ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin poziva građane da izbjegavaju područje u Latinskoj četvrti kako ne bi ometali intervencije hitnih službi koje su na licu mjesta.

Nakon eksplozije buknuli su požari na više zgrada koji su sad pod kontrolom stotine vatrogasaca.

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo došla je na mjesto eksplozije, gdje je pročelje jedne zgrade potpuno srušeno.

Snimke objavljene na Twitteru prikazuju ruševine na cesti i stup dima koji se diže prema nebu.

"Zgrade su zapaljene, ostanite na udaljenosti kako biste omogućili vatrogascima da interveniraju", napisao je zamjenik gradonačelnice Edouardo Civel na Twitteru.

Prvotne neslužbene informacije ukazivale su na to da se radi o eksploziji plina, javlja Le Figaro. Nešto kasnije to su potvrdili i dužnosnici te svjedoci.

Ravnatelj pariške policije Laurent Nunez u međuvremenu je objavio da je požar stavljen pod nadzor.

 

 

Eksplozija se dogodila u 16:55, u doba kada se zaposleni vraćaju kućama. Područje početkom ljeta posjećuje veliki broj turista i stranih studenta no za sada nema naznaka da su među nestalima i ozlijeđenima i strani državljani.

Svjedoci su opisali događaj kao zaglušujuću eksploziju i vatrenu kuglu koja se uzdigla visoko u ulici Saint-Jacques, u petom okrugu. U neposrednoj blizini nalaze se katedrala Notre-Dame, Sveučilište Sorbonne, vojna bolnica Val de Grace i Luksemburški vrt.

U siječnju 2019. curenje plina u devetom pariškom okrugu izazvalo je eksploziju u kojoj su poginule 4 osobe, a ozlijeđeno je 66. U travnju te godine izbio je požar u katedrali Notre-Dame uništivši veći dio krova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene