Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dim iznad kanjona Čikole

FOTO/VIDEO Objavljene prve fotografije ostataka mađarskog helikoptera, mještani u šoku: "Kao da je pala bomba na Hirošimu"

Aktualno Galerija U kanjonu Čikole pao je mađarski vojni helikopter - 10 U kanjonu Čikole pao je mađarski vojni helikopter - 10 Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix U kanjonu Čikole pao je mađarski vojni helikopter - 9 U kanjonu Čikole pao je mađarski vojni helikopter - 9 Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix U kanjonu Čikole pao je mađarski vojni helikopter - 8 U kanjonu Čikole pao je mađarski vojni helikopter - 8 Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix U kanjonu Čikole pao je mađarski vojni helikopter - 7 U kanjonu Čikole pao je mađarski vojni helikopter - 7 Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix +16 U kanjonu Čikole pao je mađarski vojni helikopter - 6 Galerija 1/21 >>
Vojni helikopter srušio se u Šibensko-kninskoj županiji, a MORH je priopćio da nije riječ o helikopteru Oružanih snaga Republike Hrvatske. DNEVNIK.hr doznaje da su pronađeni ostaci helikoptera i dva tijela, a za trećim se članom posade traga.

Pronađeni su ostaci helikoptera koji se srušio na području Pakova Sela u Šibensko-kninskoj županiji, u kanjon rijeke Čikole, potvrdio je za DNEVNIK.hr pročelnik HGSS-a Josip Brozičević.

Zasad su pronađena tijela dvojice članova posade, a za trećim se članom još traga.

Da se helikopter srušio, objavio je MORH te dodao da su se u potragu uključili helikopter Mi-171 Sh iz Divulja i avion Pilatus Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Mario Banožić, ministar obrane, obratio se novinarima u vojarni u Zemuniku oko 16:30, a s njim je bio i načelnik Glavnog stožera Robert Hranj

Ministar je izrazio sućut zbog pogibije mađarskih pilota na društvenim mrežama.

 

U potrazi sudjeluje i šibenski HGSS, na terenu je i hitna pomoć, a policija je blokirala pristupne ceste.

Nije riječ o helikopteru Oružanih snaga Republike Hrvatske, poručili su iz Ministarstva obrane te dodali da će pravovremeno o svim detaljima izvijestiti javnost.

 

 

Riječ je o helikopteru mađarskih oružanih snaga koji je u Hrvatskoj bio na obuci, potvrdilo je ministarstvo. Do nesreće je došlo na povratku u vojnu bazu. 

 

  

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakva ironija Umjesto da ih zaštiti, prvi EU-ov zakon o zaštiti slobode medija mogao bi dopustiti špijuniranje novinara

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Sjednica Vlade Premijer Plenković o turističkoj sezoni: "Ova će biti najjača dosad"

Pokrenuta istraga trebala bi utvrditi uzrok pada helikoptera, pa i je li zapeo na čeličnu užad ziplinea, kako sumnjaju mještani koji su se ondje zatekli.

Ostaci mađarskog helikoptera Mjesto nesreće na području Pakova Sela - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

"To je bilo Bože sačuvaj. Tresnulo je, nakon 10 minuta vidio se vulkan - dim. To je gorjelo, Bože sačuvaj, bilo je u zraku. Kao da je pala bomba na Hirošimu", rekao je Marko Kulušić iz Ključa za Dnevnik Nove TV.

"Mene zove čovjek iz Knina, kaže: 'Znaš da je pao helikopter?' Ja kažem: 'Nešto je, ali ne znam što'", dodao je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene