Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubojica silovatelja ne ide u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
D. S. (18) danas je na zagrebačkom Županijskom sudu proglašen krivim zbog ubojstva svoga silovatelja Damira Petrica (43) kojeg je 12. studenoga prošle godine izbo nožem u zlostavljačevoj kući u Hondlovoj ulici.

Pravničkim rječnikom, mladiću je izrečen pridržaj maloljetničkog zatvora uz rok kušnje od tri godine. 

Pročitajte i ovo Nasilje, Ilustracija podignuta optužnica Nasilnik pokušao silovati djevojku pa tražio od nje da laže na sudu: Zaprijetio i tužitelju Slika nije dostupna Silovao je dva puta 30 godina tražila nestalog prijatelja pa zahvaljujući hipnozi spoznala da ga je ubila

Laički pak rečeno to znači da u zatvor neće ići ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo, što predstavlja svojevrsnu uvjetnu kaznu, piše Jutarnji list. 

Ovakvu je odluku donijelo vijeće za mladež kojem je predsjedala sutkinja Mira Tecilazić-Bašić, koja je ujedno mladiću preporučila psihoterapiju, te da se kloni kafića i izlazaka. Zlostavljani mladić i ubijeni Petric poznavali su se iz viđenja. 

Te noći 12. studenoga prošle godine obojica su igrala pikado u jednom kafiću na Ravnicama. Pri povratku kući, Petric je mladića silovao u maksimirskom parku.

No ni to mu nije bilo dovoljno pa mu je, navodno, rekao kako ga nije dovoljno zadovoljio te da dođe u njegovu kuću. Zaprijetio mu je da ne smije nikome govoriti što mu je učinio. Prestravljani mladić ga je poslušao, ali je prije toga otišao kući i uzeo nož. Zlostavljač ga je u kući dočekao u kućnom ogrtaču i tražio da ga oralno zadovolji. Međutim, mladić više nije htio trpjeti seksualno zlostavljanje. Kada se Petric okrenuo, dva puta ga je ubo nožem u leđa. Inače, Petric je živio u kući zajedno sa svojom ženom i djecom, no već osam godina nisu bili skupa.

Budući da je mladić u vrijeme počinjenja djela bio maloljetan, a bilo je riječi i o seksualnom deliktu, postupak je bio zatvoren za javnost. No, neslužbeno se doznaje da se mladić branio kako se ne sjeća ubadanja nožem. Da je kod istraumatiziranog mladića moguća djelomična amnezija potvrdio je i psihijatar Miroslav Goreta. Inače, ubijeni zlostavljač već je imao &8220;bogatu&8221; kriminalnu seksualnu prošlost.

Od te činjenice u završnom govoru &8220;nije bježala&8221; ni tužiteljica. Međutim, naglasila je da žrtva ipak nije morala usmrtiti svog zlostavljača. Izuzetna brutalnost kod silovanja i zlostavljačeve dosadašnje kazne bile su svojevrsne olakotne okolnosti kod odluke o kazni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene